Parikymppinen Jeremias otti hoitaakseen luvialaispubin – Onnista tulee lounasravintola - Porilaine - Satakunnan Kansa

Parikymppinen Jeremias otti hoitaakseen luvialaispubin – Onnista tulee lounasravintola

Jeremias Grönqvistin yritys pyörittää myös Siikaisten Eteläpäätä. Grönqvistin päätyö on edelleen Yyterin kylpylähotellissa.

Jeremias Grönqvist ei pelkää työtä. Nyt hänen firmansa hankki uuden toimipisteen Luvialta. ­

1.4. 6:00

Eurajoki

Parikymppiselle Jeremias Grönqvistille 300-tuntiset työrupeamat kuukaudessa ovat tuttuja. Mies nauttii työnteosta ja on tottunut sitä tekemään pojankoltiaisesta asti.

Grönqvistin tai oikeastaan hänen yrityksensä Grönqvist Yhtiöt Oy:n uusin aluevaltaus on luvialaisen Kaffe Alma & Pub Onnin liiketoiminnan ostaminen. Tarkoitus on aloittaa pyörittää paikkaa toukokuussa.

– Paikasta tulee nimeltään Ravintola Onni, ja siellä aloitetaan myös ruokatarjoilu, Jeremias Grönqvist suunnittelee.

Onni aukeaa näillä näkymin huhtikuun puolivälissä. Se on ainakin aluksi auki tiistaista lauantaisin kello 11–17, ja tarjolla on lounasta – näin poikkeusaikaan noutoruokana.

Kesällä ja koronatilanteen toivottavasti helpottaessa Ravintola Onnin aukioloaikoja lavennetaan.

– Ajatus on tehdä Ravintola Onnista premium-burgerpaikka, sillä sellainen täältä Luvialta puuttuu. Onnissa ei onneksi tarvitse tehdä sen isompaa remonttia, vaan toimintaa voi alkaa pyörittää nopeasti.

Käytännön vetovastuun Onnin päivittäisestä toiminnasta ottaa Jan Tuominen, vasta 25-vuotias hänkin.

– Ruokalistalle tulee burgereitten lisäksi esimerkiksi salaatteja ja kana-annoksia. Lisäksi suunnitteilla on erilaisia teemapäiviä, kuten kalatiistaita ja pihvitorstaita, Tuominen kertoo.

Jeremias Grönqvistin aisaparina Luvialla toimii Jan Tuominen, joka vastaa Ravintola Onnin päivittäisestä toiminnasta. ­

Jeremias Grönqvistiä ei nähdä päivittäin Ravintola Onnin tiskin takana, sillä se on hänen sivutyönsä. Grönqvistin varsinainen päätyö on Yyterin Virkistyshotellissa, jossa hän paiskii hommia tarvittaessa ympäri vuoden, mutta kesäisin erityisesti rantaravintola Helmessä.

Parikymppinen Grönqvist kertoo tehneensä töitä kymmenvuotiaasta asti, ja Yyterissäkin hän aloitti tiskarina jo 14–15-vuotiaana. Vastuuta on vuosien varrella annettu hänelle siellä lisää ja ammattitaito karttunut. Helmessä Grönqvist muun muassa laittaa ruokaa, vaikka hänen koulutuksensa on kaupalliselta alalta.

– Ravintola-alaa oppii parhaiten työskentelemällä siellä, hän kertoo omiin kokemuksiinsa vedoten.

Vaikka työmaa pysyy myös jatkossa Yyterissä, Jeremias Grönqvistillä on muitakin kuvioita. Hän harrastaa sijoittamista ja on hankkinut pari sijoitusasuntoa. Niiden lisäksi hänen yhtiönsä on vajaan vuoden verran luotsannut Siikaisissa sijaitsevaa matkailukeskus Eteläpäätä.

– Eteläpäässä on nyt tehty saunaremonttia ja sinne hankittu palju. Tarkoitus on kehittää aluetta entistä houkuttavammaksi myös karavaanareille, Grönqvist luettelee.

Sekä Eteläpäässä että nyt myös Ravintola Onnissa Grönqvist kertoo lähtevänsä liikkeelle harkiten: molemmissa on olemassa jo valmiiksi hyvää asiakaskuntaa. Kannattaa myös kuulostella, mitä se haluaa, eikä muuttaa hyväksi havaittua toimintaa liikaa.

Ravintola Onnista puhuttaessa Jeremias Grönqvist mainitsee, ettei hän hakemalla hakenut uutta paikkaa, mutta kun sopiva ja kiinnostava kohde tuli vastaan, hän tarttui haasteeseen.

Samalla tapaa hän suhtautuu myös tulevaisuuteen: jos jotain kiinnostavaa tulee eteen, siihen kannattaa ehkä lähteä mukaan.

– Tällä hetkellä vaikuttaa kuitenkin siltä, että en ole hankkimassa uusia ravintoloita tai vastaavia yritykselleni lisää. Jatkossa keskityn luultavasti entistä enemmän sijoittamiseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?