Jesperi Onnela esittelee Petra's Cafén valikoimaan kuuluvaa masaliisaa. Kahvilayrittäjä Petra Onnelan mukaan kahvilassa on aina myyty perinteikästä leivonnaista tällä nimellä, vaikka välillä se aiheuttaa hämmennystä turisteissa ja ulkopaikkakunnilta kotoisin olevissa asiakkaissa. Petra Onnelan mielestä on tärkeä pitää kiinni paikallisista erikoisuuksista ja olla ylpeä niistä. Kuva: Kimmo Lehto
Masaliisa. Miksi muualla Suomessa mokkapaloina, suklaapeltinä tai mokkaruutuina tunnettua leivonnaista kutsutaan Porin seudulla tällaisella eriskummallisella nimellä?
Kysymys masaliisa-nimen alkuperästä saa asiantuntijatkin ymmälleen. Todellinen paikallishistorian tietopankki, Satakunnan museon eläköitynyt tutkija Sirkka-Liisa Hakala toteaa, että kyseessä on yksi kulttuurihistorian ongelmista, johon hänelläkään ei ole vastausta.