Lapsen oikeuksia juhlitaan Porissa seikkailulla ja tanssilla perjantaina - Porilaine - Satakunnan Kansa

Lapsen oikeuksia juhlitaan Porissa seikkailulla ja tanssilla perjantaina

Lastenkulttuurikeskus Kruunupää ja raatihuone valaistaan sinisellä värillä merkkipäivän kunniaksi.

Lastenkulttuurikeskus Kruunupään värilaboratorioissa on mystinen tunnelma.

19.11.2020 15:00

Pori

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista lapsen oikeuksien viikkoa. Viikon teemana on oikeus tulevaisuuteen. Jokaisen lapsen ja nuoren on uskallettava unelmoida, ja kaikkien kuuluu saada eväät rakentaa omanlaistaan tulevaisuutta turvallisesti ja kannustavasti.

Porissa juhlinnan seremoniamestarina toimii erityisesti lastenkulttuurikeskus Kruunupää, joka muutti alkusyksystä ensimmäistä kertaa omiin tiloihin.

Juhlan kunniaksi Kruunupään tilat Rautatienpuistokatu 7:ssä valaistaan huomenna perjantaina eli varsinaisena lapsen oikeuksien päivänä ulkoapäin siniseksi.

–Myös raatihuone valaistaan samalla värillä, kertoo Kruunupään vs. johtaja Piritta Huhta.

Lastenkulttuurikeskus Kruunupää huomioi tapahtumassaan myös pienten lasten oikeuksia kulttuuriin, taiteeseen sekä elämyksiin. Siksi huomenna perjantaina 20. marraskuuta Kruunupäässä nautitaan elämyksellisistä taidetiloista: Vauvojen värikylpy -työpajoista tuttu virittäytymishetki laajenee koko työpajatilan täyttäväksi seikkailulaboratorioksi.

Ensimmäinen lapsen oikeuksien päivän seikkailulaboratorio järjestetään kello 9–11. Tämä laboratorio on tarkoitettu alle kaksivuotiaille. Kello 12–15 on puolestaan yli kaksivuotiaille tarkoitettu tapahtuma.

Tapahtumiin on vapaa pääsy, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Laboratoriot toimivat Nonstop-periaatteella. Aikuisille suositellaan maskin käyttöä.

Tämän lisäksi tapahtumapäivänä tutkitaan valon matkaa kameran linssin läpi tilalliseksi maalaukseksi ja kerätään piirtämisen avulla lasten toiveita sekä unelmia.

Iso osa lastenkulttuurikeskus Kruunupään toiminnasta tapahtuu kouluissa ja päiväkodeissa. Kruunupää järjestää näihin kohteisiin erilaisia kulttuuritapahtumia, jotka ovat isolta osin olleet tänä vuonna koronatilanteen takia jäissä.

– Siksi olemme iloisia, kun voimme huomenna tuoda tanssia kouluun. Kaksi nuorta tanssijaa Tanssikoulu Tankasta tulee Itätuulen kouluun ja esittää siellä esimerkiksi break dancea ja klassista balettia, Piritta Huhta kertoo tyytyväisenä.

– Koronan takia on ollut haastavaa järjestää taidetapahtumia kouluissa. Nyt taiteilijat ovat läsnä koulupäivässä ilman, että esitystä kokoonnuttaisiin seuraamaan suurella joukolla yhteen tilaan.

Lastenkulttuurikeskus Kruunupää

  • Sijaitsee osoitteessa Rautatienpuistokatu 7, mutta sisäänkäynti on Porilaistenkadun puolelta.

  • Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: