Porilaisoluen humalat saatiin Söörmarkusta - Porilaine - Satakunnan Kansa

Harvinaista: Porilaisoluen humalat saatiin Söörmarkusta

Mika Tuhkanen innostui Timo Wallin kasvattamien humalien hyvästä laadusta.

Mika ja Eemeli Tuhkanen viime kesänä irrottamassa humalankäpyjä kasvien varsista. Satoa saatiin yhteensä noin seitsemän kiloa. Se ei vielä yksin riittänyt tuhannen litran olutsatsiin, vaan joukkoon piti laittaa myös ulkomaista humalaa.

30.11.2019 6:00

Hyvä, kotimainen humalakasvi on harvinaisuus. Monen vanhan talon nurkalla saattaa kasvaa humalaa, mutta oluen panemisen kannalta niillä ei ole käyttöä, sillä maku on yleensä huono. Sahdissa tällainen maatiaishumala menettelee, sillä se parantaa säilyvyyttä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: