Porin päivän juliste kannustaa huolehtimaan jalon porilaiskansan elinvoimasta - Porilaine - Satakunnan Kansa

Porin päivän julisteen haikaraparvet kannustavat huolehtimaan jalon porilaiskansan elinvoimasta

Porin päivän julisteessa karhukaupunkiin kuskataan vauvoja urakalla.

11.9.2019 13:09 | Päivitetty 11.9.2019 13:25

Porin päivän juliste on julkaistu.

Julisteessa lapsia Porin ilmatilassa kuljettavat haikaraparvet ovat kannustamassa porilaisia huolehtimaan läntisellä rannikolla elävän jalon porilaiskansan elinvoimasta.

Julisteen on suunnitellut Pori-Seura ry:n ”luottograafikko” Pasi Juhola.

Julistetta myyvät lähiviikkojen aikana Porin Lyseon yrittäjyysluokkien oppilaat. Porin päivän torijuhlassa lauantaina 28. syyskuuta julistetta on myös saatavilla Porin torilta.

26.–29. syyskuuta vietettävän Porin päivän teemana on "Lisää meitä".

Järjestyksessään 59. Porin päivänä pohditaan syntyvyyden lisäämistä Porin seudulla ja Satakunnassa. Perhe-elämää koskevat ratkaisut ovat henkilökohtaisia, mutta lastentekoon voi rohkaista tieto siitä, miten monin tavoin yhteiskunta tukee toimeen tarttujia.

Porissa ja Satakunnassa asiat ovat Porin päivän järjestäjien mukaan erittäin otolliset lapsenteon kannalta. Jopa niin hyvät, että paluumuutto asumiskustannuksiltaan edulliseen ja lapsiystävälliseen kaupunkiin on vakavasti harkittava asia.

Porin päivänä on mahdollista miettiä ja keskustella myös siitä, miten lapsiystävällisyyttä rakennetaan edelleen paremmaksi.

– Pohdittavana on sekin, että onko täällä pula isiksi kelpaavista porilaisäijistä, järjestäjät muistuttavat.

Perinteinen toritapahtuma ohrankryynivelleineen ja rusinasoppineen on lauantaina 28. syyskuuta kello 10–14. Sunnuntaina 29. syyskuuta on puolestaan kello 11–15 Kirjurinluodon Pelle Hermannin puistossa Kahvila Viksun edustalla sekä pienellä ”amfiteatterilla” jälleen Porin Yrittäjien järjestämä lastentapahtuma.

Porin päivän järjestelyistä vastaavat pääjärjestäjinä Pori-Seura ry, Porin Yrittäjät ry, Satasairaalan lasten ja naisten talo ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

Porin päivää vietetään 26.–29. syyskuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos