Iso Karhu saa lisää vahvistusta ravintolatarjontaansa: kasvisruokiin erikoistunut Fafa’s avaa ovensa joulukuussa - Porilaine - Satakunnan Kansa

Iso Karhu saa lisää vahvistusta ravintolatarjontaansa: kasvisruokiin erikoistunut Fafa’s avaa ovensa joulukuussa – ”olemme etsineet sopivaa liiketilaa jo pitkään”

Satakunnan Osuuskaupan Henri Salosen mukaan Fafa'sia rakennetaan nyt täydellä höyryllä taustalla näkyvään liiketilaan.

18.10.2019 9:40

Pori

Helsinkiläislähtöisen Fafa’s -ravintolaketjun kasvisruokapainotteista katuruokaa on pian tarjolla myös Porissa. Satakunnan Osuuskauppa rakentaa parhaillaan Fafa’s-ravintolaa Kauppakeskus Ison Karhun katutasolle, Yrjönkadun varrelle.

– Olemme etsineet sopivaa liiketilaa Fafa’sia varten jo pitkään ja loppukesästä sellainen tuli viimein tarjolle. Remonttia tehdään nyt täydellä höyryllä ja ravintola avataan joulukuun aikana. Tarkkaa päivämäärää en vielä lähden arvailemaan, sanoo Satakunnan Osuuskaupan ravintolakaupan ryhmäpäällikkö Henri Salonen.

Salosen mukaan ajatuksena on tuoda Fafa’sin myötä Porin ravintolatarjontaan jotain sellaista, mitä täällä ei entuudestaan vielä ole paljoa. Fafa ́s on vuonna 2011 perustettu ravintolaketju, jonka menu salaatteineen ja pitaleipineen hakee vaikutteita Lähi-Idästä ja Välimereltä.

– Fafa’sissa kärki on vegaanisessa ja kasvisruoassa, mutta tarjolla on toki myös liharuokia. Itse tykkään Fafa’sin eväistä, koska ne ovat raikkaita ja niiden syömisen jälkeen on sellainen kevyt olo, Salonen luonnehtii.

S-ryhmä on perustanut Fafa’s-ketjun ravintoloita viime aikoina myös muualla Suomessa, kuten Seinäjoella ja Oulussa.

– Meillä Satakunnassa asiasta on keskusteltu suunnilleen vuoden ajan.

Porin Fafa’sista työpaikan saa arviolta kuusi henkilöä ja rekrytointi on jo käynnissä. Salosen mukaan tavoitteena on löytää ravintolaan persoonallista väkeä, sillä osa Fafa’sin liikeideaa on ”rento ja avoin tunnelma”.

Ravintolaa rakennetaan tilaan, joka vapautui äskettäin, kun Veikkauksen Pelaamo alkoi tiivistää tilojaan. Kesäksi ravintolan edustalle on suunnitteilla myös pieni terassi.

– Uskomme Porin keskustan elinvoimaisuuteen, ja tässä ympärillä on paljon liikennettä sekä päivisin että iltaisin. Meillä on oma ovi kadulle, joten pystymme pitämään ravintolaa auki myös kauppakeskuksen aukioloaikojen ulkopuolella.

Fafa’s tulee olemaan auki arkisin lounasajasta iltakymmeneen saakka, lauantaisin puoleenyöhön ja sunnuntaisin iltayhdeksään. Aamuneljän aukioloaikoja Henri Salonen ei lupaa viikonlopuille ainakaan toistaiseksi.

– Aukioloaikoja arvioidaan sitten kesäksi uudelleen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos