MLL tarjoaa porilaisperheille ilmaista lastenhoitoapua - Porilaine - Satakunnan Kansa

Porilaisperheille tarjolla ilmaista lastenhoitoapua: ”Jokainen, joka meihin ottaa yhteyttä, on varmasti avun tarpeessa”

Lastenhoitaja voi viedä lapset vaikka ulos, jotta vanhemmat saavat hieman aikaa omien asioidensa hoitamiseen tai lepoon.

2.6.2020 16:10

Mannerheimin lastensuojeluliiton Satakunnan piiri tarjoaa maksutonta lastenhoitoapua porilaisille lapsiperheille loppuvuoden ajan.

Avun mahdollistaa MLL:n Porin kaupungilta saama avustus.

– Rahalla voimme palkata 5–6 lastenhoitajaa ja maksaa heille tes:n mukaista palkkaa. Voimme kustantaa yhteensä noin 300 hoitotuntia, iloitsee Matleena Niekka MLL:n Satakunnan piiristä.

Lastenhoitoapu suunnataan perheille, joita koronakriisi on tavalla tai toisella kurittanut. Monella on esimerkiksi isovanhemmat eristyksissä, eivätkä nämä voi tavalliseen tapaan tarjota apuaan lasten kaitsemisessa. Joissakin perheissä taas etätöiden yhdistäminen ja pienten lasten hoitaminen tuottaa suuria vaikeuksia. Leirit, mukilat ja moni muu toiminta on peruttu.

"Korona-avulla" palkattu lastenhoitaja voi tulla kotiin tai viedä vaikka lapset pariksi tunniksi puistoon.

Matleena Niekka ei osaa sanoa, kuinka monelle perheelle apua voidaan nyt antaa. Hän arvelee, että hakemuksia tulee runsaasti.

– Tiedän sen, että jokainen, joka meihin ottaa yhteyttä, on varmasti avun tarpeessa. Resurssimme ovat kuitenkin rajalliset.

Niekka korostaa, että tämä lastenhoitoapu on eri asia kuin MLL:n Satakunnan piirin tarjoama maksullinen lastenhoitoapu, jota on mahdollista saada Raumalla, Eurassa, Eurajoella ja Harjavallassa.

Maksutonta lastenhoitoapua on mahdollisuus saada maanantaista lauantaihin kello 8–18. Lastenhoidon ennakkovarauksia otetaan jo vastaan, mutta varsinainen toiminta alkaa viikolla 25.

Lisätietoja antaa palvelusta antaa Matleena Niekka, matleena.niekka@mll.fi, 050 359 6107. Asiasta tulee tietoa myös MLL:n Satakunnan piirin internetsivuile.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: