Rikosuutisten roima sisältö ja tavikset tekivät vaikutuksen vanhojen lehtikuvien digitoijaan: "Kuvien laatu on ollut aivan huikea"

Satakunnan Kansan vanhoja kuvia digitoinut Tommi Järvensivu innostui myös itse vanhasta valokuvaustekniikasta. Vanhoista kuvista on tulossa pieni näyttely Satakunnan museoon.

Satakunnan Kansan kuvaajan 10. marraskuuta 1951 ottamassa kuvassa nähdään, miten Porin Uudellakoivistolla sijaitsevassa, johtaja K.O. Forsmanin omistamassa Porin kumivulkaamossa eli ”Kumilinnassa” riehui ullakkopalo. Tämä kuva löytyi arkistosta, vaikka sitä ei ole käytetty lehdessä.

Pitkä rupeama on nyt ainakin toistaiseksi paketissa. Satakunnan museon projektityöntekijä Tommi Järvensivulla on aikaa hieman hengähtää.

Järvensivu on digitoinut Satakunnan Kansan arkistokuvia vuodesta 2018 lähtien. Ensimmäisessä vaiheessa digitoitiin Satakunnan rakennushistoriaan liittyviä kinokoon ja keskikoon negatiiveja 1960-luvulta alkaen. Viime aikoina Järvensivun aika on kulunut vanhojen lasinegatiivien parissa: niitä on ollut vuodesta 1938 asti aina vuoteen 1964.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut