Itätuulen lähiliikuntapaikkaa tyhjenee työkoneista marraskuuksi – lentopallokentän päälle jäädytetään vanhan liiton paana, tekonurmelle kaukalo – valvojina kymmenet kamerat - Porilaine - Satakunnan Kansa

Itätuulen lähiliikuntapaikkaa tyhjenee työkoneista marraskuuksi – lentopallokentän päälle jäädytetään vanhan liiton paana, tekonurmelle kaukalo – valvojina kymmenet kamerat

Tekonurmea, asfalttia ja soraa. Nyt on pohjaa, jolla temmeltää.

26.10.2019 6:00

Kohta Sampolassa on mahdollisuus pelata koripalloa ja lentopalloa ulkokentillä. Tämä tietysti siinä tapauksessa, jos säät sallivat. Joka tapauksessa lokakuun loppuun mennessä asfaltoitu koriskenttä, kivituhkainen lentopallokenttä ja tekonurmikin ovat valmiina.

Verkkoaitaa laitellaan viimeiseksi, kuten valaistusta ja kameroitakin.

Työt ovat sujuneet suunnitelmien mukaan. Rakennuttajainsinööri Rauno Isomäki kertoo, että alueen sisäänkäynneille on päädytty asentamaan tolpat, jotta paikalle ei ajettaisi mopoilla tai mopoautoilla.

–Koulun pihalla on ehditty jo tehdä ilkivaltaa, hän pahoittelee.

–Alkuvaiheessa moottoroidun portin yli kiivettiin ja samalla rikottiin turvalaitteita. Portin päälle on nyt asennettu pulupiikit.

Alkuvaiheessa kameravalvonta ei ollut vielä ajan tasalla. Nyt on. Isomäki muistuttaa uhkarohkeita yrittäjiä, että seuraavien kiipeilijöiden vaatteiden repeytyminen tallentuu katseltavaksi.

Kaikkiaan koulun ja liikuntapaikan valvonta on peräti 80 kameran varassa.

Liikuntatilojen lisäksi alueelle on rakennettu lähinnä koulun käytettäväksi myös pieni näyttämö ja katsomo katoksineen.

Isomäki arvelee sen palvelevan koulua vasta keväämmällä. Hiljaisesti heitetty toive on, että todennäköisesti kokoontumistilaksi muodostuva katos saisi pysyä ehjänä.

Lokakuun jäädessä kohta jo taa, alkaa herätä toive luistelukeleistä. Tekonurmen päälle on tarkoitus saada jääkiekkokaukalo aina talveksi.

–Ja lentopallokentän päälle on suunniteltu vanhanliiton paanaa ilman mailoja luistelemiseen, Isomäki kertoo.

Suunnitelmassa Itätuulen liikuntapaikkaa Sampolassa reunustavat vain puut. Todellisuudessa verkkoaita varmistaa pallojen pysyvän alueella ja moottoriajoneuvojen pysyvän alueen ulkopuolella. Liikuntapaikka näkyy kuvassa vasemmalla ylhäällä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: