Porin rautatieasemalla kosteusvahinko: vesi valui katolta rakenteisiin - Porilaine - Satakunnan Kansa

Mittavan näköinen remontti herätti toiveita uusien palveluiden saamisesta Porin rautatieasemalle – totuus on kolkompi: ”katolta oli tullut vesivuoto sisään”

Remontti rautatieasemalla on herättänyt kiinnostusta ohikulkijoissa.

18.4.2019 15:43

Mittavan näköinen remontti on herättänyt ihmetystä Porin rautatieaseman odotusaulassa. Vanha lipunmyyntitila on ollut jo usean päivän ajan eristettynä muovipeitteillä, ja remonttimiehet ovat kuuleman mukaan työskennelleet myös aseman katolla.

Facebookiin remontista kuvia lähettäneistä toiveikkaimmat ovat arvelleet asemalle rakennettavan esimerkiksi tiloja ravintolalle tai kahvilalle.

Toiveet odotusaulan palvelutarjonnan parannukselle ovat kuitenkin valitettavasti turhia. Remontin taustalla on nimittäin kosteusvahinko.

– Katolta oli tullut vesivuoto sisään, joten nyt asemalla tehdään kosteusvahinkokorjausta. Rautatieaseman odotussalin seinämä kuivataan ja kunnostetaan, kertoo omaisuuden hallinnasta vastaava Leena Palokangas Senaatin Asema-alueet Oy:stä.

Porin rautatieaseman vanha asemarakennus vaihtoi keväällä omistajaa, kun VR myi sen Senaatin Asema-alueet Oy:lle osana isoa asema-aluekauppaa. Uuden valtio-omisteisen yhtiön tavoitteena on kehittää suomalaisia asema-alueita uuteen kukoistukseen.

Vuonna 1937 valmistuneeseen asemarakennukseen on jo pitkään toivottu kaupallisia palveluita, mutta toistaiseksi Porin aseman kehittäminen on ollut jämähtäneenä lähtökuoppiinsa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: