Kävis.fi-verkkosivut eivät päädykään romukoppaan, vaan kierrätykseen: "Myydään sopivalla summalla hyvään kotiin" - Porilaine - Satakunnan Kansa

Porin kävelykadulle ilmestyi Kävis-brändin nettisivuosoitetta kauppaavia lappusia: "Myydään sopivalla summalla hyvään kotiin"

Kävelykadulle ilmestyi torstaina Kävis.fi-verkkotunnusta kauppaavia mainoslappusia.

8.3.2019 9:40

Kävelykadulle ilmestyi torstaina pieniä myynti-ilmoituksia, joissa kaupitellaan kävis.fi-nettisivuosoitetta "sopivalla summalla hyvään kotiin". Mainostaja on verkkotunnuksen omistaja, mainostoimistoyrittäjä Altti Papinsaari, joka haluaa löytää Kävis.fi:lle uuden elämän.

–Tarrojen lisäksi kävin viemässä flyereita muutamiin kävelykeskustan ytimessä toimiviin yrityksiin. Hyvin pienimuotoisesta koemarkkinoinnista on siis kyse, toteaa Papinsaari.

Taustalla on parhaillaan käynnisteillä olevan Porin kaupunkikeskusta ry:n päätös luopua Kävis-brändistä. Porin kaupungin tukema yhdistys kehittää Porin kaupallista keskustaa jatkossa Porikorttelit-nimellä. Samalla kävis.fi-verkkosivusto on jäämässä pois käytöstä ja sen tilalle on tulossa porikorttelit.fi-sivusto.

–Brändit muuttuvat, mutta Porin kävelykeskusta on jatkossakin kansan suussa Kävis, kuten se on ollut vuosikymmeniä. Mikäli jollain instanssilla on kiinnostusta vaikkapa kehittää Kävis.fi:stä Porin kävelykeskustaan liittyvä portaali tai tapahtumasivusto, haluan nyt tarjota siihen mahdollisuuden, Papinsaari sanoo.

Hän oli aikanaan mukana kehittämässä Kävis-brändiä ja siinä yhteydessä perusti nyt myynnissä olevan verkkotunnuksen. Verkkotunnus oli vuosia Lalli Oy:n ja Satakunnan Viikon Kävis-toimintojen käytössä.

Sivustolla on edelleen Porin Kaupunkikeskusta ry:n toimintaa, sillä tiedot myyntipaikoista ja markkinoista ovat vielä kävis.fi-osoitteessa. Papinsaari ei ole vetämässä mattoa yhdistyksen jalkojen alta, vaan Porikorttelit saa vielä siirtymävaiheessa käyttää verkkotunnusta, vaikka se onkin myynnissä.

–Tämä ei ole aggressiivinen myyntitoimenpide, eikä ole missään nimessä tarkoitus sabotoida uuden yhdistyksen toimintaa. Päinvastoin haluan, että Porin keskustaa ja sen elinvoimaisuutta viedään eteenpäin, Papinsaari tähdentää.

Papinsaaren mukaan keskeistä on se, että Kävis.fi saa hyvän kodin. Myyntihintaa nettisivuosoitteelle ei ole määritelty, eikä siitä tule Papinsaaren mukaan muodostumaan kynnyskysymystä mahdollisesta tulevassa omistajanvaihdoksessa.

–Tilanne on vähän sama kuin olisi allergian takia myymässä rakasta lemmikkiä: raha ei ratkaise, vaan se, millainen on uusi koti. Olen hyvin avoimella mielellä kaikille hyville ehdotuksille. Kenenkään pöytälaatikkoon en halua verkkotunnusta myydä, sillä voin yhtä hyvin pitää sen omassani.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: