Ikä toi Noora Tommilalle aivan uutta itsevarmuutta - Porilaine - Satakunnan Kansa

Ikä toi Noora Tommilalle aivan uutta itsevarmuutta: "Enää ei esiintyminen jännitä niin paljon"

Noora Tommila on aina ollut kova fanittamaan. Nuoruuden ihanne oli Axl Rose, nykyään hän ihailee erityisesti persoonallisia naisartisteja.

10.2.2019 6:00

Muusikko Noora Tommila kertoo kulkeneensa pitkän tien päästäkseen siihen pisteeseen, missä hän elämässään nyt on. Hän koki muutamia vuosia sitten burn outin, kun töiden, opiskelujen, bändikuvioiden ja yksinhuoltajan perhe-elämän vaatimukset kävivät yhdessä jo yli voimien.

–Nuorempana olin hirveän epävarma itsestäni. Vasta nyt, keski-ikää lähestyessäni, alan ymmärtää, ettei minun tarvitse miettiä muiden miellyttämistä. Itsetuntoni alkaa olla parempi. Ehkä tämä on prosessi, joka jatkuu koko elämäni ajan.

Huonohkolla itsetunnolla ja esiintymisjännityksellä riivatulla ihmisellä ei ole helppoa, kun kuitenkin on parin yhtyeen laulusolisti. Siellä sitä on oltava, esiintymislavan etureunalla, yleisön töllisteltävänä.

–Toivon aina, että valot suunnattaisiin bändin muihin jäseniin niin, että minä voisin vain hengailla jossain sivummalla. Joskus esiintymisjännitys on noussut todella kovaksi, Tommila myöntää.

–Onneksi ikääntyminen auttaa tähän vaivaan. Itsetunnon parantuminen näkyy myös tässä asiassa: enää minua ei jännitä esiintyessäkään ihan niin paljon kuin aikaisemmin.

Noora Tommila on ollut kiinnostunut musiikista pienestä asti. Hänen isänsä Make Tommila on tunnettu porilainen muusikko, ja Noora-tytär arveleekin saaneensa kipinän musiikkiin isältään.

Noora Tommila on ollut myös aina kova fanittamaan. Ensimmäisiä idoleita oli Guns N´ Roses -yhtyeen laulaja Axl Rose. Sen jälkeen Tommila innostui naismuusikoista, kuten Björkistä, PJ Harveystä ja Kate Bushista.

Välillä kuitenkin kuvataide meinasi viedä tytön mukanaan, sillä hän kävi koulua kuvataideluokilla sekä peruskoulussa että lukiossa.

Jo lukiovuosina hän liittyi ensimmäiseen bändiinsä. Tommila kävi treeneissä Helsingissä asti.

Pian sen jälkeen perustettiin Lowlife Philosophers -yhtye, ja 13–14 vuotta sitten Eleanoora Rosenholm.

Jälkimmäinen bändi julkaisi marraskuussa neljännen levynsä, jonka on nimi on Talvipalatsin puutarhassa. Siinä Eleanoora Rosenholm seikkailee muun muassa Neuvostoliitossa.

Eleanoora Rosenholm tunnetaan hieman outona, ihmismielen pimeistä puolista voimaa ammentavana hahmona. Ei hän kuulemma uusimmallakaan levyllä sen seesteisemmäksi ole käynyt.

–Eleanoora ei ehkä ole kaikkein tyypillisin nainen, Tommila hymähtää.

Noora Tommila myös säveltää ja sanoittaa itse.

Tommilan 30-vuotisjuhlissa kuusi vuotta sitten perustettiin ex tempore "himaräppiä" esittävä Vittujengi-niminen kokoonpano, jossa on mukana neljä naista. Tommilalla on myös hyvän ystävänsä kanssa Error Error -niminen duo, joka ammentaa ideoita vanhoista 1980–90-luvun Arcade-peleistä.

Erittäin tärkeä asia Noora Tommilalle on oma sooloprojekti, jota hän on työstänyt hartaudella jo vuosia. Tekeillä on Tommilan itse tekemiä kappaleita, jotka ovat ehkä popahtavampia kuin hänen aikaisemmat levytyksensä.

–Mitään perusradiosoittoa en niistä kappaleista kuitenkaan halua. Teen niitä huolella ja toivon, että biisit olisivat sellaisia kuin juuri minä toivon. Hyvin tehtyjä ja omaperäisiä.

Tätä nykyä iso osa Noora Tommilan ajasta kuluu musiikkia treenatessa, sillä Eleanoora Rosenholm starttaa maaliskuussa kiertueelle uusimman levyn kunniaksi. Bändillä on esiintyminen Montussa 22. maaliskuuta, ja kesällä yhtye tekee festarikeikkoja. Toki esiintymisiä on myös muualla kuin Porissa, ympäri maata.

–Musiikki on minulle paitsi työtä, myös kaikkein rakkain harrastus.

Noora Tommila

Porilainen laulaja ja muusikko. On laulajana Eleanoora Rosenholm - ja Lowlife Philosophers -yhtyeissä. Kuuluu myös pariin muuhun kokoonpanoon ja tekee itse kappaleita.

36-vuotias, kahden alakouluikäisen tyttären äiti.

Suorittanut Palmgren-konservatoriossa muusikon ammattitutkinnon. Opiskellut myös vuoden verran Sibelius-akatemian avoimella puolella jazzfraseerausta.

Asunut koko ikänsä Porissa lukuun ottamatta yhtä Helsingissä vietettyä vuotta 2000-luvun alkupuolella.

Haaveilee tasapainosta elämässä, soolomateriaalin julkaisusta ja siitä, että tyttäristä kasvaisi itsetunnoltaan terveitä ja vahvoja naisia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut