Kirjurinluotoon tulee kesällä uusi rockfestivaali - Porilaine - Satakunnan Kansa

Kirjurinluotoon kesällä uusi rockfestivaali: Rock in The City aikoo tuoda Poriin heinäkuussa ison joukon kotimaisia artisteja

Ylöjärven lahja maailmalle, Eppu Normaali, esiintyy heinäkuussa Kirjurinluodossa.

23.1.2019 7:02 | Päivitetty 23.1.2019 14:04

Uusi, kaksipäiväinen Rock In The City -festivaali järjestetään Kirjurinluodossa 5.–6. heinäkuuta. Rock in The Cityä Poriin tuovan RH Entertainmentin mukaan festivaalissa nähdään muun muassa Nightwishiin kuuluva Marco Hietala ja Eppu Normaali.

RH Entertainmentin tuottaja Marko Riihelä on ollut tuottamassa myös Porissa viime kesänä järjestettyä Iskelmäkesä-tapahtumaa sekä karhukaupungissa jo pari kertaa ollutta Raskasta Joulua -kiertuetta.

–Meidän mielestämme suomalainen rock on jäänyt iskelmäpopin jalkoihin, Riihelä taustoittaa.

–Nyt on rockin vuoro. Tuomme tapahtuman yhdeksälle sellaiselle paikkakunnalle, jossa on mahdollisuus järjestää aikuiselle yleisölle festivaali kaupungin sydämessä. Turun, Helsingin ja Tampereen jätimme tarkoituksella pois, sillä näillä isoimmilla paikkakunnilla on paljon tarjontaa muutenkin.

Suuri osa festivaalisarjassa esiintyvistä esiintyjistä on mukana kaikilla yhdeksällä Rock in The City -paikkakunnalla. Eivät kuitenkaan kaikki, kuten Porissa esiintyvä Eppu Normaali.

Marko Riihelä mainitsee, että Rock in The Citystä on tarkoitus luoda jokavuotinen perinne, kuten RH Entertainment muistakin festivaalikiertueista. Myös Iskelmäkesä tulee Poriin uudelleen: se on viikkoa ennen kuin Rock in The City.

Rock in The Cityä rakennetaan Poriin samaan aikaan kuin Kirjurinluoto valmistautuu jazzfestivaaleihin. Riihelän mukaan se ei haittaa.

Rock in The Cityssä esiintyvät Marco Hietalan ja Eppu Normaalin lisäksi Jouni Hynysen luotsaama Kotiteollisuus, Sonata Arctica, Battle Beast, Stratovarius, rock-trio Melrose, Klamydia ja Pelle Miljoona United.

Festivaalin ikäraja on kahdeksantoista vuotta.

Uutista muokattu 23.1. klo 14. Korjattu RH Entertainmentin nimi oikein. Oli aiemmin virheellisesti RH Promotion.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: