K-Market Musa sulkee ovensa helmikuun lopussa - Porilaine - Satakunnan Kansa

Musan vanha lähikauppa sulkee ovensa helmikuun lopussa – "kiinteistön korjaus ei maksaisi itseään takaisin"

Tommilantien varressa sijaitseva kaupparakennus on päässyt vuosikymmenten saatossa niin huonoon kuntoon, että se vaatisi hintavia korjaustöitä.­

21.1.2019 16:22

Musan Tommilantien varressa vuosikymmenet toiminut lähikauppa sulkee ovensa jo pikapuolin. Keskon aluejohtaja Olli Setänen toteaa, että K-Market Musassa äskettäin pidetyissä yt-neuvotteluissa on päädytty siihen, että kaupan toiminta päättyy helmikuussa.

–Myymäläkiinteistö on niin huonossa kunnossa, että sen korjaaminen lainsäädännön vaatimaan kuntoon olisi turhan kallista myyntilukuihin nähden, Setänen toteaa.

Myymälärakennuksessa on havaittu kosteusongelmia, minkä lisäksi kaupan kohtaloksi on koitumassa alueen tiukka kilpailutilanne päivittäistavarakaupassa. Pikkukauppa on jäänyt siinä isompien jalkoihin.

–Prisma ja Lidl ovat siinä aivan lähellä. Investointi kaupan korjaukseen ei maksaisi itseään takaisin, sillä pelkästään tupakan ja alkoholin myynnillä ei kauppa elä, toteaa kauppias Niko Rantala, joka pyörittää Porissa kolmea muutakin K-Marketia.

Osa K-Marketin työntekijöistä pystytään työllistämään muissa K-kaupoissa, mutta osa joudutaan Rantalan mukaan irtisanomaan.

Musan lähikauppa muuttui Siwasta K-Marketiksi pari vuotta sitten sen jälkeen, kun Kesko oli ostanut Suomen Lähikauppa Oy:n. Tämänhetkisen tiedon mukaan kauppa sulkee ovensa lopullisesti 28. helmikuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?