Kiinalaisessa maailmanjärjestyksessä on alkamassa sian vuosi – samaan aikaan Porissa setvitään verovaroin sikailua - Porilaine - Satakunnan Kansa

Kiinalaisessa maailmanjärjestyksessä on alkamassa sian vuosi – samaan aikaan Porissa setvitään verovaroin sikailua

31.12.2018 6:00

Kiinalaisessa maailmanjärjestyksessä alkaa sian vuosi. Sikäläisen astrologian mukaan sika on kyltymätön, nautintoja rakastava materialisti, jonka ruokahalulla ei ole rajaa. Suurpiirteisen rahankäyttäjän joustava moraalikäsitys osaa asettaa omat tarpeet muiden edelle.

Porin käräjäoikeus jatkaa keväällä palveluliikelaitoksessa paljastuneen, johtavan viranhaltijan verovaroin sikailun käsittelyä.

Kaupunkilaisia on kummastuttanut, mikseivät piikkipaikalla olleet kaupunginjohtajat havainneet jatkuvaa omaan lapaan syöttöporsastelua.

Asiaa ei pidä ihmetellä, sillä sika ei hikoile tiukassakaan paikassa, ja lajille tyypillinen rypeminen on luonnollista käytöstä.

Työyhteisössä, samoin kuin porsaskatraassa, vallitsee luonnonohjaama nisäjärjestys, jossa vahvin saa tuottoisimman nisän. Toisin kuin hopealusikoista ymmärtämättömiä maatiaissukuisia, maailmaa nähnyttä johtajasikaa on arvostettu kosmopoliittina tryffelikärsänä. 

Ranskaa taitavissa ravinteleissa isommankin laskun hyväksyminen on onnistunut jo pikkupotsina opitun Kippari Kvartetin Putte-possun alkusäkeen tavuin: nöf-nöf-nöf-nöf-nöf-oui!

Ravintoketjussa johtajaksi kohonnut, parkkiintunut supersika on näyttäytynyt ylivertaisena yksilönä, joka on kyennyt vaativissakin tilanteissa sekä kysymään että vastaamaan itse itseltään:

–Voinko päättää hankintapäätöksistä ja viisveisata valtuustoista?

–Totta kaj!

 

Harmaaharjaksinen johtajakarju on osannut kietoa lauman saparonsa ympärille. Pahnanpohjimmaiset pikkusiat ovat olleet ikionnellisia päästessään mukaan rypemään vip-karsinoihin. Siellä nisseja ja nasseja ei ole kohdeltu kuin vierasta sikaa, vaan kuten ihan normaalilla vieraanvaraisuudella kestittävää jazzsikaa. Ja sika kuin sika, kukapa ei rakastaisi rapsuttelua aromaattisessa hieronnassa ja timanttikuorinnassa. 

Vaikka eläinaktivistit vaativat sikoja pois häkeistä, Porin viranhaltijasikailussa moni passittaisi kaupunkia nyhtäneen possun suoraan häkkiin.

Esitutkinnassa paljastui merkkejä jopa suoranaisesta villisikailusta, ja varmuudella on astuttu ainakin Tallinnassa, Amsterdamissa ja Zürichissä.

Porilaisen kultapossukerhon pohjoinen seminaarimatka on herättänyt kosolti huomiota. Tutkinnassa yritettiin selvittää sikalinjalaisten henkilöllisyyksiä, laihoin tuloksin. Ainoa vinkki osanottajista löytyi Palveluliikelaitoksen ilmoitustaululta. Postikortissa lähetettiin terveisiä Kuusamon Tussunvaarasta, jossa kaikilla oli ollut niin mukavaa. Allekirjoittajina: Hinku, Vinku, V. Huilu, V. Viulu, P. J. Petkunterä, Pumba, Wagner, E. Makko, Nasu, McBacon sekä Miss Piggy.

Kuulusteluissa charter-bussin kuski ei ollut ihan varma edes isännästä: ”Varmasti en muista, mutta kyllä kaj matkanjohtaja oli.”

Koska sopu sian antaa, on aika toivottaa lihaisaa vaan ei vihaisaa uutta vuotta. Ja sama viljaversiona ilman porsasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos