Urheilukeskukseen on saatu noin 300 uutta parkkiruutua - Porilaine - Satakunnan Kansa

Isonmäen pysäköintiruuhka helpottaa: urheilukeskukseen on saatu noin 300 uutta parkkiruutua

No nyt on pysäköintitilaa! Urheilukeskuksen alueelle on saatu parin viime vuoden aikana runsaasti lisää parkkiruutuja.

3.1.2019 11:10

Urheilukeskuksen alueella kulkenut huomaa selvän eron: alueen parkkeerausmahdollisuuksia on parannettu viime aikoina silminnähden.

Alueella on nyt yli 1300 yleisessä käytössä olevaa autopaikkaa. Parin viimeisen vuoden aikana uusia pysäköintipaikkoja on tehty yhteensä noin 300.

– Tavoitteena on, että lähivuosina pysäköintipaikkoja päästäisiin rakentamaan vielä lisää. Urheilutien varteen Isomäentien ja Metsämiehenkadun välille on tarkoitus rakentaa myös kävely- ja pyörätie ensi vuonna, kertoo liikennesuunnitteluinsinööri Eija Riihimäki Porin kaupungilta.

Tänä vuonna on kunnostettu esimerkiksi maauimalan ja jäähallin edustalla sijaitsevaa parkkialuetta. Laajennuksen ansiosta parkkitilaa on Eija Riihimäen mukaan saatu tälle alueelle noin kolminkertaisesti entiseen verrattuna.

– Erittäin hyvää tässä on se, että nyt alueelle on saatu kunnon bussiparkki. Aiemmin linja-autot pysäköitiin viereiselle sorakentälle, ja siihen kuluva tila oli tietenkin pois henkilöautojen parkkeeraukselta.

Jo aiemmin kunnostettiin Karhuhallin parkkipaikka. Tällöin päästiin viimein eroon entisen sorapohjaisen alueen syvistä montuista. Koko parkkipaikka on nyt paremmin jäsennelty, vaikka lisäparkkiruutuja ei muutostöiden ansiosta tälle alueelle saatukaan.

Kunnostamista vailla olevia parkkialueita on seudulla vielä jäljellä edelleen. Esimerkiksi jalkapallostadionin lähellä on alue, joille autoja usein pysäköidään varsinkin silloin, kun muualla on täyttä. Tämänkin kentän asfaltointiin päästäneen lähivuosina. Samaten kunnostusta ja jäsentelyä kaipaa tennishallin ja Diakonialaitoksen väliin jäävä suuri sorakenttä.

– Tarkoitus on tehdä koko urheilukeskuksen alueesta edustava, Eija Riihimäki kertoo.

Liikenneturvallisuuden takaamiseksi pysäköinti urheilukeskuksen pääväylien, kuten Metsämiehenkadun, Urheilutien ja Isomäentien varsille on kiellettyä. Lisäksi yleisötapahtumien aikana autopaikkojen käytössä saattaa olla rajoituksia.

– Esimerkiksi Ässien liigapelien aikana maauimalan ja Isomäki Areenan välinen alue suljetaan puomilla, ja ajo alueelle sallitaan vain Ässien hyväksymällä kirjallisella luvalla. Toisaalta Ässien pelien aikana myös Urheilutien ja Metsämiehenkadun kulmassa olevan palloilukenttä toimii pysäköintialueena, lisää Eija Riihimäki.

Taajama-alueella autoa ei saa pysäköidä maastoon.

 

– Porin metsän ja urheilukeskuksen metsäalueet kuuluvat kansalliseen kaupunkipuistoon ja metsäalue polkuineen ja latuineen halutaan asemakaavan mukaisesti rauhoittaa ulkoilijoille, muistuttaa projektipäällikkö Heli Nukki kaupunkisuunnittelusta.

Eija Riihimäki tietää, että uusista parkkipaikoista huolimatta urheilukeskuksen parkkipaikat ovat suurten tapahtumien aikaan varsin täynnä.

– Hieman kauempana sijaitsevilla pysäköintialueilla, kuten Karhuhallin länsipuolella, saattaa olla tilaa, mutta tietenkin tulijat haluaisivat autonsa mahdollisimman lähelle varsinaista tapahtumapaikkaa.

Todella suuria tapahtumia, jolloin aivan kaikki parkkipaikat ovat täynnä, on kuitenkin harvoin. Vain niitä silmälläpitäen ei aluetta voi millään kehittää, Eija Riihimäki tähdentää.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: