Käytetyt viuhkat ja tasselit kiertoon: Porissa järjestetään burleskikirppis - Porilaine - Satakunnan Kansa

Käytetyt viuhkat ja tasselit kiertoon: Porissa järjestetään burleskikirppis

Viuhkoja, tasseleita ja muita erikoisia asusteita, tavaroita ja vaatteita on myynnissä Anniksella ensi sunnuntaina.­

20.11.2018 16:20 | Päivitetty 20.11.2018 16:20

Kulttuuritalo Annankatu 6:n tiloissa järjestetään sunnuntaina omintakeinen kirppistapahtuma, burleskikirppis. Turkulaisen Edvina Walsténin masinoimalle kirppikselle kuka tahansa voi tulla myymään burleski- ja pin up -teemaan sopivaa tavaraa.

–Teatterivaatteita, paljettimekkoja, tasseleita, iltapukuja, viuhkoja, koruja, laukkuja ja mitä tahansa hiukan erikoisempaa vaatetta sekä asustetta. Burleskiharrastajien ja teatteriväen lisäksi uskon tällaisen tarjonnan kiinnostavan muitakin ihmisiä, jotka esimerkiksi haluavat saada hiukan kimalletta pikkujoulukauteen, Walstén pohtii.

–Tilaisuus on tarkoitettu kaikille, joilla kaapeista pursuaa ulos erikoisia turhuuksia, joten kyseessä ei siis ole perinteinen itsemyyntikirppis.

Taiteilijanimellä Lady Winkheart tunnettu burleskitaitelija, -tuottaja ja -opettaja on järjestänyt burleskikirppiksiä Turussa useita kertoja, pääasiassa omien burleski-iltamiensa yhteydessä. Hän päätti tuoda kirpparikonseptinsa myös Poriin, koska tämä on aktiivinen teatteri- ja kulttuurikaupunki.

–Täällä on kulttuurille avointa porukkaa, joten tällaiselle erikoisen tavaran kohtaamispaikalle on luultavasti kysyntää. Olen tulossa viikonloppuna Poriin seuraamaan Terrace Bar & Restaurantissa järjestettävää burleskitapahtumaa, joten päätin järjestää burleskikirppiksen samalla reissulla. Otin yhteyttä Annikseen ja siellä näytettiin heti vihreää valoa, Walstén taustoittaa.

–Itselleni kierrättäminen todella tärkeä asia, ja ostan kaikki vaatteeni kirppiksiltä. Tällaisen hyvän mielen tapahtuman järjestäminen tuntuu siis siinäkin mielessä luontevalta.

Hän itse on tuomassa myyntiin omalta burleskistudioltaan yli jäänyttä tavaraa, minkä lisäksi myyjiksi on jo ilmoittautunut muutama porilainen burleskiharrastaja.

–Myyntipaikkoja riittää silti vielä hyvin, ja myyjäksi pääsee kahdeksan euron osallistumismaksua vastaan. Suurin osa tuosta summasta käytetään Anniksen toiminnan tukemiseen. Ostajille tilaisuus on tietenkin maksuton.

Burleskikirppis järjestetään Kulttuuritalo Annankatu 6:n alakerran salissa sunnuntaina 25.11. kello 12-14. Myyjäksi ilmoittautuminen hoituu parhaiten sähköpostilla osoitteeseen ladywinkheart@gmail.com

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?