Porin Liisantorille tulee ulkokuntosali - Porilaine - Satakunnan Kansa

Liisantorille tulee ulkokuntosali: "Tätä on kovasti toivottu Poriin"

Tällä viikolla Liisantorilla alkaa aitojen pystytys. Nyt alueelle on levitetty jo hiekkatekonurmi.

8.10.2018 6:00

Komea, vihreä hiekkatekonurmi on jo levitetty ja aitoja aletaan rakentaa tällä viikolla. Työt Porin Liisantorille rakentuvalla liikunta-alueella edistyvät vauhdilla.

Työpäällikkö Jukka Latva kertoo, että jos kaikki sujuu odotusten mukaisesti, koko alue on valmis ensi kuun puolivälissä.

–Kentän pohja laitettiin sellaiseen kuntoon, että jos kaupungilla on joskus varaa teettää Liisantorille tekojäärata, siihen on nyt sitten valmiudet. Tavallinen jää torille joka tapauksessa talvella jäädytetään, jos vain sää sallii, Latva kertoo.

Ensi viikolla torilla alkaa aidanpystytys. Päätyaidoista tulee Latvan mukaan kahdeksan metriä korkeat ja reunoilta matalammat. Kunnon aidat ovat tarpeen, ettei pallo singahda kentältä ajoradalle.

–Kentän molemmin puolin laitetaan pyöräportit. Niiden on tarkoitus estää se, ettei kentälle pääsisi ajoneuvoilla.

–Muutenhan Liisantori on avoinna ja tarkoitettu kaikille. Sinne ei edes oteta varauksia esimerkiksi urheiluseuroilta, jotta kuka tahansa pääsee pelaamaan kentälle esimerkiksi pesä- tai jalkapalloa milloin vain.

Liisantorille tulee myös neljä suurta valaisinta. Suunnitteluhortonomi Katja Tuomala kertoo, että valaisimet toki sammutetaan iltaisin niin, ettei niistä tule häiriötä lähiseudun asukkaille.

–Kentälle kuitenkin pääsee liikkumaan käytännössä aina. Sinne on tulossa myös ulkokuntosali, jota on Poriin jo pitkään toivottu. Päätimme toteuttaa nyt sen tänne Liisantorille, kun aluetta muutenkin ruvettiin kunnostamaan, kuntoilulaitealueen suunnittelijana toiminut Tuomala mainitsee.

Kuntoilulaitteina on esimerkiksi crosstrainer ja venyttelylaite. Erilaisia, yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille tarkoitettuja kuntoilulaitteita on yhteensä yhdeksän. Välineet ovat sellaisia, että ne kestävät säätä kuin säätä, sillä niiden on tarkoitus olla paikallaan ympäri vuoden.

Lapsille Liisantorille on tulossa matalahko kiipeilyseinä, jonka alla on turva-alusta.

Lisäksi alueelle tuodaan penkkejä ja roskiksia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: