Yön uutuuslevyä markkinoidaan "porilaisella tekoälyllä" – testasimme, kuinka porilainen on Olli Lindholmin digitaalinen kaksoisveli nimeltä Ollibot - Porilaine - Satakunnan Kansa

Yön uutuuslevyä markkinoidaan "porilaisella tekoälyllä" – testasimme, kuinka porilainen on Olli Lindholmin digitaalinen kaksoisveli nimeltä Ollibot

Ollibot löytyy Yö-yhtyeen Facebook-sivun kautta.­

13.9.2018 14:16 | Päivitetty 13.9.2018 14:19

Yö-yhtyeen uutukaisen levyn markkinointia vauhditetaan porilaisella tekoälyllä. Olli Lindholmin digitaalinen kaksoisveli, Ollibot-niminen tekoäly on vallannut Yö-yhtyeen Facebook-sivun, jossa se vastailee Messengerin kautta lähetettyihin viesteihin seuraavan parin viikon ajan.

Levyhtiö Sony Musicin lähettämän tiedotteen mukaan kyseessä on satakuntalaisella huumorintajulla varustettu tekoäly, jonka kanssa voi jutella vähän kaikesta, mutta eritoten Yön uudesta levystä, Porista ja Olli Lindholmista itsestään.

Ollibot on toteutettu yhteistyössä Yön, Sony Musicin, markkinointitoimisto Nitron ja Porin kaupungin kanssa.

–Sytyin bottiajatukselle, koska saan nyt bottinakin tilaisuuden viljellä porilaista huumoria. Tämä on uusi ulottuvuus Yöstä ja Ollista. Hasta la vista, kertoo Olli Lindholmin ihmisversio levy-yhtiön tiedotteessa.

Porilaisuuden istuttaminen koneelliseen muotoon herättää kohtuullisen suuria epäilyksiä. Kävimme testaamassa, tuntuuko Ollibot kotoisen porilaiselta keskustelukumppanilta.

Startti on ainakin vahva, sillä Ollibot tykittää puhetta kuin legendaarinen Halli-Harri konsanaan. Sanailussa on kuitenkin epäporilaisen myyntiorientoitunut ote.

Vanhasta Tia-Mariasta voisikin vaihtaa pari sanaa, mutta koitan nyt kääntää keskustelua johonkin toiseen suuntaan. Porilaista tekoälyä luulisi kiinnostavan porilainen jääkiekko, mutta Ollibot on kumman nihkeä sen suhteen.

Koitetaan viedä keskustelua hieman henkilökohtaisempaan suuntaan, käyttäen jääkiekkoa aasinsiltana. Olli Lindholmhan on tunnetusti jääkiekkovalmentaja Karri Kiven hyvä ystävä, joten kenties Ollibotillakin on sanottavaa tästä ystävyyssuhteesta.

Gif-video nauravasta Olli Lindholmista muistuttaa siitä, että tällä botilla pitäisi olla huumorimiehen elkeitä. Ja onhan sillä!

Olli Lindholm on asunut Tampereella iät ja ajat. Seuraavaksi lienee pakko tarttua arkaan aiheeseen:

Päättäkäämme siis keskustelu porilaisen eleettömästi, ennen kuin tilanne menee vielä pahemmin vaivaannuttavaksi.

Käy itse juttelemassa Ollibotin kanssa! Löydät sen Yö-yhtyeen Facebook-sivun kautta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?