Taitava jatkaa askartelijoiden palvelemista Porin Teljäntorilla - Porilaine - Satakunnan Kansa

Porilaisyrittäjien Taitava jatkaa askartelijoiden palvelemista Teljäntorilla Sinooperin entisissä tiloissa

Hyllyt saivat täytettä jo viime viikon mittaan. Porilaisyrittäjät Mika Mattila ja Janne Vesa panostavat siihen, että askartelijoille ei myydä ei oota.­

12.9.2018 12:40

Porilaisen yrittäjän Mika Mattilan piti jättää työt vähemmälle ja antaa enemmän aikaa perheelle, kun hän myi elokuussa asunnonvälitysfirmansa. Ihan täysin se ei onnistunut, sillä uutinen askartelutarvikkeita myyneen Sinooperi-ketjun konkurssista värisytti voimalla yrittäjän tuntosarvia.

Mattila tiesi, ettei Porissa ollut muita askartelutarvikkeiden myyjiä, ja sen, että Sinooperin Porin-liike oli ollut menestyvä.

–Soitin lapsuudesta asti tutulle kaverilla Janne Vesalle, että ruvetaan myymään askartelutarvikkeita Porissa. Janne oli päättänyt viime vuoden lopulla vuosia kestäneen työsuhteen Sinooperissa ja ollut sitä ennen töissä jo Masku Koti -ketjulla, Mattila kertoo.

Kolmannella soitolla Vesa alkoi uskoa, että kaveri on tosissaan.

Asiat ovat edenneet nopeasti, ja Askarteluliike Taitava avaa ovensa perjantaina 14. syyskuuta Teljäntorilla, samoissa tiloissa, joiden ovet Sinooperi sulki vasta kolme viikkoa aiemmin.

–Askartelutarvikkeita saa siis vanhasta tutusta paikasta ja niitä myy sama tuttu henkilökunta. Kaikki neljä työntekijää jatkavat meillä, Mattila ja Vesa kertovat.

Käytössä on aikaisempaa pienempi tila. Vanha oli uusien yrittäjien mielestä turhan iso. Tarjonta pysyy pääosin samana, jota kyseisestä liiketilasta on aiemminkin totuttu hankkimaan.

–Ainakin lasten askartelutarvikkeita ja taidetarvikkeita tulee lisää. Kaikkiaan tarjolle tulee 7 000 eri artikkelia. Olemme juuri lähdössä Amsterdamin jättikokoiseen tukkuun hankkimaan uutuuksia, kertoo ostopäällikkönä ja ketjupäällikkönä Sinooperia palvellut Janne Vesa, jolla on siis runsaasti kokemusta alalta.

Ykkösasiaksi porilaiset yrittäjäkaverukset nostavat hyvän asiakaspalvelun.

–Pienenä toimijana pystymme ketterästi vastaamaan asiakkaiden toiveisiin. Ja siitä pidetään huolta, ettei tarvitse myydä ei oota.

Sinooperin perinnöstä jätetään elämään ja edelleen kehitettäviksi toimivat systeemit, epäonnistuneet korvataan uusilla.

–Tiedämme, miten yritystä hoidetaan terveesti, Mattila ja Vesa sanovat.

Kummallakin on käynnissä myös muuta yritystoimintaa. Mattila kertoo päätyökseen kiinteistöjen ostamisen ja jalostamisen. Vesa pyörittää askartelutarviketukkua ja myy sähköpyörätarvikkeita.

Vaikka Mattila ja Vesa kertovat olevansa syntyperäisiä porilaisia – ja ylpeitä siitä – ei ole lainkaan pois suljettua, että Askarteluliike Taitava voisi laajentaa toimintaansa muillekin paikkakunnille.

–Mutta hallitusti. Turhalla hosumisella ei hyvää synny.

Jos Taitavasta tulee ketju, jokaiselle paikkakunnalle halutaan viedä juuri sen tarpeisiin vastaavaa tarjontaa.

–Jos vieressä on lankakauppa, jätämme sen puolen vähemmälle, jos taas sellaista ei ole koko paikkakunnalla, kasvatamme sitä, Mika Mattila antaa ensimerkin.

Kun 99 prosenttia asiakkaista on naisia, painottuu tarjonta sen mukaisesti. Miehistä ostoksilla käyvät lähinnä perhonsitojat ja autojen tuunauksen hifistelijät.

Uudet yrittäjät pääsevät onnekkaasti aloittamaan parhaaseen mahdolliseen aikaan.

–Alan myynnistä 30–40 prosenttia tehdään syyskuun ja joulukuun 15. päivän välillä, Vesa tietää.

Tälläkin alalla trendit muuttuvat. Joku asia iskee yhtäkkiä itsensä kaikkien tietoisuuteen. Pitää olla tarkkana.

–Iso sellainen on viimeksi ollut aikuisten värityskirja. Henkilökuntamme seuraa alaa erityisesti netistä, Janne Vesa sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?