Burleskitaiteilija Miss Sassy Fierce on opiskelija Kaisla Kivistön alter ego - Porilaine - Satakunnan Kansa

Miau mikä mimmi! Burleskitaiteilija Miss Sassy Fierce syntyi, kun opiskelija Kaisla Kivistö lakkasi välittämästä muiden mielipiteistä

Uuulalaa. Miss Sassy Fierce on häikäilemätön ja rohkea burleskitaiteilija, jonka karisma täyttää lavan kuin lavan.­

30.8.2018 6:00

Punaiset kynnet hivelevät oven karmia. Ilme muuttuu ovelan viekkaaksi, siniset silmät kutsuvat. Ilmakin lähes rätisee sähköisyydestä. Villi ja rohkea burleskitaiteilija Miss Sassy Fierce on irti.

Miss Fierce asuu porilaisen opiskelijan Kaisla Kivistön, 24, ihon alla, siinä sydämen vieressä. Miss Sassy ei ole vain roolihahmo tai esitys, joka syntyy huulipunasta tai korsetista, vaan Sassy on osa Kivistön omaa persoonaa ja minää.

–Sassy olen minä, mutta Sassy on ikään kuin liioiteltu painos minusta. Sassy on häikäilemätön, hän on rohkeampi, rivompi ja räväkämpi luvan kanssa, kiteyttää Kivistö.

Kaisla Kivistö on nuoresta saakka tykännyt olla mukana kaikessa ja kokeilla. "Olen aika suorituskeskeinen ja perfektionisti. Mutta enää en mieti sitä, että kelpaanko muille. En pakota ketään toista tykkäämään tyylistäni, tärkeintä on että minä pidän siitä."­

Kun Kivistö lähti Turun yliopistoon opiskelemaan kansatieteitä, taakse jäivät paitsi Porin koti ja kaverit, myös poikaystävä ja elämä fitness-buumissa. Vasta omillaan ollessaan Kivistö lakkasi punnitsemasta ruokaansa ja mittaamasta jokaista kaloria. Hän huomasi, ettei ulkonäön tarkkaileminen ja muiden miellyttäminen tee häntä onnelliseksi.

–Nyt kun jälkikäteen ajattelen, niin elin silloin kuin jossakin sumuverhossa. En ollut ollenkaan oma itseni. Kun olin hoikka ja hyvässä kunnossa ulkoisesti, niin en todellakaan voinut hyvin, vaan olin sisältä todella onneton. Aluksi kilojen karttuminen ja tarkkailun lopettaminen ahdisti, mutta sitten tajusin, että ketä oikeastaan yritän tällä kaikella miellyttää: itseäni vai jotakuta muuta? Samalla oivalsin sen, että muiden mielipiteillä ole oikeastaan rahtusenkaan väliä, on paljon helpompi miellyttää yhtä ihmistä kuin yrittää tanssia kymmenien tai tuhansien muiden mielikuvien mukaan.

Kivistö koristelee monet asunsa itse. Hänestä on tullut haka liimaamaan ja asettelemaan pieniä yksityiskohtia.­

Kun muottiin mahtuminen ei tarjonnutkaan onnea, oma polku piti etsiä muualta. Kivistö oli vuosikausia yrittänyt harrastaa kaikkea mahdollista kiinnostavaa: hän oli tanssinut, laulanut, piirtänyt, maalannut, näytellyt ja kokeillut erilaisia liikuntalajeja, mutta mikään ei ollut koskaan tuntunut täysin omalta. Hän oli käynyt katsomassa, kuinka kaverit esiintyivät bändiensä kanssa tai lauloivat kuoroissa, mutta kukaan ei koskaan tullut katsomaan Kivistön tekemisiä, koska hänellä ei ollut omaa juttua.

Turussa asuessaan Kivistö huomasi, että paikallisissa tanssikouluissa oli tarjolla burleskitunteja, mutta hän myöhästyi ilmoittautumisista. Burleski kiehtoi häntä, ja hän alkoi vapaa-ajallaan opettelemaan aihetta itse. Lopulta Kivistö eksyi burleskitaiteilija LouLou D'vilin järjestämään burleskityöpajaan ja sen tiimoilta häntä pyydettiin mukaan viiden naisen burleskiryhmään esiintymään. Miss Sassy Fierce oli syntynyt.

–Olen aina ollut melko seksuaalinen ja arastelematon. Jo kouluiässä kehityin muita tyttöjä aiemmin ja silloin tykkäsin heti korostaa naisellisuuttani astelemalla korkokengissä yläkoulussa. Burleski oli siis kuin tehty minua varten. Kaveritkin sanoivat, että nyt olet Kaisla löytänyt sen jutun, mitä etsit. Myös perheeni ja sisarukseni sekä sukulaiseni ovat olleet katsomassa esiintymistäni. Erityisesti äidilleni käynti oli tärkeä, että hän ymmärsi, ettei burleski ole pornoa enkä hinkkaa lavalla itseäni ketään toista vasten, enkä todellakaan näytä kaikkea, Kivistö kertoo.

Tumma ja kaunis viettelijätär Miss Sassy Fierce on kokenut poseeraaja. Hän on tehnyt töitä mallina ja esitellyt muun muassa alusvaatteitakin.­

Vaikka Kivistö haluaa suorittaa opintonsa loppuun ja haaveilee museoalan töistä, hän unelmoi myös kansainvälisestä burleskitaiteilijan urasta. Vielä ei kuitenkaan ole ulkomaille muuton aika, on Kivistö järkeillyt.

–Minulla on burleskimaailmassa vielä kaikki aika. Ei minulla ole kiirettä. Olen ajatellut, että haluan valmistua ensin ja tehdä burleskia päivätöiden ohessa niin kauan, kunnes olen onnistunut kerryttämään kokemusta ja varallisuutta sen verran, että ammattimainen esiintyminen on mahdollista.

Sassyna Kivistö on jo saavuttanut mainetta Underground Model -kisassa voittamalla koko kilpailun vuonna 2016 ja nyt hän on semifinalistien joukossa Metal Angel -mallikilpailussa. Sassylla on omat Instagram- ja Facebook-tilit, joita hän päivittää ahkerasti.

Vielä eivät burleski-esiintymiset nuorta naista elätä, mutta hän ei myöskään halua pitää rohkeaa Sassya pimennossa. Samalla hän pitää kuitenkin tiukasti huolen siitä, että burleskikuvat ja päivitykset tulevat näkyville vain Sassyn kanavalle, eivät Kaisla Kivistön kanavalle.

–Olin kesätöissä Satakunnan museossa oppaana ja Korsmanin talolla. Kerroin työt aloittaessani avoimesti siitä, mitä muuta teen ja kaikki työkaverit hyväksyivät minut tällaisena. En tietenkään tule töihin Sassyna korsetissa tai korkokengissä, mutta en myöskään suostu häpeämään mitään puolta itsessäni. Vaikka olisin jonakin päivänä nutturapäinen yliopiston professori ja opiskelijat löytäisivät Sassyn rohkeat kuvat netistä, niin minua ei silti häiritse yksikään alkkarikuva. Kai sitä professorillakin saa kalsarit olla. En haluaisi sellaista työtä, jossa en voisi olla oma itseni.

Kaisla Kivistö eli Miss Sassy Fierce

24-vuotias porilainen.

Koti Porissa, opiskelee Turussa.

Harrastukset: Erilaiset jumpat, burleskiasujen viimeistely ja niiden kuolaaminen netistä, erilaiset kulttuurihäppeningit sekä Contakti-teatterilla tekniikan puolella hääräys.

Kisaa syyskuun lopulla Metal Angel-pr-mallikilpailussa.

Oho: käynyt töissä 15-vuotiaasta saakka, ollut noin parinkymmenen työnantajan alainen.

Hullu porilainen sanatesti

Olen kaunis kun: Olen minä.

Parasta elämässäni on: Perhe ja ystävät.

Ääni, jota rakastan on: musiikki.

Arjen paras ruoka, jota laitan itse on: intialainen kasviskastike.

Sateenkaareni päässä on: Onnellinen elämä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?