Kirjurinluodon puistovahtien kesä on sujunut hyvin - Porilaine - Satakunnan Kansa

Puistovahtien kesä sujui Kirjurissa mukavasti: "Alkukesästä jopa laihduin, kun tuli käveltyä niin paljon"

Puistovahdit Kari Virtanen, Heikki Kuoppala ja kuvasta puuttuva Sulo Malonen aloittivat työt huhtikuussa. He jatkavat hommia syksyyn asti.

28.8.2018 9:49

Kirjurinluodossa on tänä kesänä kulkenut kolme turvaliiveihin sonnustautunutta herrasmiestä. He ovat luodon puistovahdit, jotka ovat jo pelkällä läsnäolollaan tuoneet rauhaa ajoittain ilkivallasta kärsineeseen luotoon.

Puistovahti Kari Virtanen vaikuttaa oikein tyytyväiseltä kesäänsä.

–Tässä on tullut juteltua monen ihmisen kanssa, ja alkukesästä jopa laihduin, kun tuli käveltyä niin paljon. Loppukesästä me vahdit saimme polkupyörät, joten siinä, missä ennen tuli käveltyä yksi kierros, nyt menee jo vähintään kolme.

Puistovahtien valvonta-alue on varsin laaja, sillä se ulottuu joenvartta pitkin aina Kirjurinluoto-arenan takaiselle alueelle asti.

Puistovahtien toimintavaltuudet ovat sellaiset, että puhumalla on asioista selvittävä. Jos tilanne menee tiukaksi, pitää soittaa paikalle virkavaltaa.

–Itse olen joutunut hälyttämään vain yhden ainoan kerran kesän aikana poliisit paikalle, Kari Virtanen kertoo.

–Asiat ovat yleensä selvinneet juttelemalla. Kesän aikana olen oppinut tuntemaan suuren osan Kirjurinluodossa paljon aikaa viettävistä ihmisistä ja samalla on käynyt selväksi se, että valtaosa on todella fiksua väkeä.

Virtanen on pannut ilolla merkille, miten erityisesti nuoret ja lapsiperheet ovat nauttineet Kirjurinluodon vehreydestä pitkin kesää. Väkeä ei ole ollut pelkästään uimarannalla ja leikkipuistossa, vaan piknik-seurueita on näkynyt pitkin puistoa.

Myös piiripuutarhuri Esa Rouvali kaupungilta on tyytyväinen puistovahtien olemassaoloon. Toiveita on siitä, että vahdit palaisivat taas talvitauon jälkeen Kirjurinluotoon keväällä.

–Sellainen pieni pulma on ollut siitä, että kun puistovahdin työvuoro loppuu illalla kello 23, ei ole ollut oikein ketään, johon ottaa sen jälkeen yhteyttä pulmatilanteissa. Toivommekin, että ensi kesänä vartiointiliike voisi päivystää Kirjurinluotoa silloin, kun puistovahdit eivät ole töissä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: