Porilaisravintola Pikku X rakentaa uutta alkua askarteluliikkeen entisissä tiloissa - Porilaine - Satakunnan Kansa

Porilaisravintola muuttaa askarteluliikkeen entisiin tiloihin Yrjönkadulle – taustalla murheiden kevät: "meinasi tulla paniikki"

Jussi Lepistö ja Jenni Bergström rakentavat uusia tiloja ravintolalleen Pikku x:lle nyt Yrjönkadun toisessa päässä.

14.6.2018 15:10

Ravintola Pikku x avaa heinäkuussa ovensa uudessa osoitteessa Yrjönkadun varrella. Reilun 40 asiakaspaikan ravintolatiloja remontoidaan parhaillaan entisiin askarteluliikkeen tiloihin, nepalilaisravintola Yak & Yetin naapuriin.

–Rakennamme tilat käytännössä kokonaan uudelleen keittiötä ja vessoja myöden. Odottelemme vielä rakennuslupaa ulko-oven siirtämiselle porttikongista kadun puolelle, mutta muuten remontti on jo hyvässä vauhdissa. Tavoitteena on avata heinäkuun alussa, ennen kesän isoja tapahtumia, sanovat Pikku x:n yrittäjät Jussi Lepistö ja Jenni Bergström.

Ravintolalla on takanaan todellinen murheiden kevät. Helmikuussa Pikku x joutui sulkemaan ovensa, kun tiskikone hajosi ja aiheutti ravintolaan ison vesivahingon. Kuukausia kestäneen remontin jälkeen tuli toinen takapakki, kun tilojen putkistoissa havaittiin isoja ongelmia vain pari päivää ennen ravintolan avaamista uudelleen.

Avajaisten sijaan edessä olikin uusi remontti.

–Se oli kuin uusi isku vasten kasvoja. Meidän piti avata vapuksi, mutta nyt se ei olisi mahdollista. Meinasi tulla paniikki, että meiltä menee koko tuleva tapahtumakesä ohi, mikä tarkoittaisi käytännössä tämän yritystoiminnan kuoppaamista kokonaan, Jenni Bergström kertoo.

–Olisihan se ollut suorastaan surkuhupaisaa avata ovet vasta syksyllä, kun kesän tapahtumavieraat ovat jo lähteneet, Jussi Lepistö huokaa.

Käytännössä ravintolayrittäjillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin etsiä uudet tilat. Onneksi sellaiset löytyivät nopeasti Yrjönkadun toisesta päästä.

Onni tässä onnettomuudessa on myös se, että Pikku x:llä oli oikeastaan tarvettakin muuttaa isompiin tiloihin.

–Ihmiset liikkuvat samaan aikaan. Esimerkiksi lounasaikaan entisissä tiloissamme asiakaspaikat loppuivat usein kesken, eikä lounastajilla tietenkään ole aikaa jäädä jonottamaan paikkoja. Nyt pystymme siis palvelemaan asiakkaita entistä tehokkaammin, Jenni Bergström sanoo.

–Myös valmistuskapasiteettimme tulee olemaan entistä isompi, koska saamme kunnon keittiön. Ruokalistalle onkin luultavasti tulossa lisäystä, sanoo Jussi Lepistö.

Pikku x:n ympärillä on viime viikkoina jyllännyt melkoinen huhumylly, kun ihmiset ovat arvuutelleet paikan kohtaloa sosiaalisessa mediassa. Myös yrittäjien puhelin on soinut viime viikkoina, kun kanta-asiakkaat ovat kyselleet, onko ravintola vielä tulossa takaisin ja jos on, niin milloin ja minne.

–Se tuntuu kyllä hyvältä, että vaikka olemme olleet poissa monta kuukautta, ihmiset eivät ole unohtaneet meitä. Jotain on siis tehty oikein, Jussi Lepistö hymyilee.

Pikku x sijaitsi aiemmin Bepopia vastapäätä alueella, joka on vilkas päivisin, mutta hiljainen iltaisin. Uudessa paikassa, Yrjönkadun toisessa päässä, sen sijaan piisaa enemmän vilinää pitkin päivää ja iltaakin.

–Loppujen lopuksi on silti niin, että jos ihmiset pitävät jostakin ravintolasta, he tulevat kyllä sen luo vähän kauempaakin, Jenni Bergström sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: