Porin rannoille hylättyjä veneitä yritetään saada liikkeelle vapaaehtoisesti - Porilaine - Satakunnan Kansa

Rannoille hylättyjä veneitä yritetään saada liikkeelle vapaaehtoisesti Porissa – "Vielä ei ole jouduttu siirtämään yhtäkään venettä talteen"

14.6.2018 7:40

Toukokuun alussa Porin kaupunki antoi ukaasin, että se haluaa eroon mailleen jätetyistä kymmenistä hylätyistä veneistä.

Porin kaupungin infran kunnossapitotoimintayksikön esimies Ismo Ahonen kertoo, että siivousoperaatio on laitettu jalalle jo rivakasti, ja kehotuslappuja veneiden siirtämisestä luvattomilta paikoilta on jätetty "tuulilasinpyyhkijöiden" alle.

–En nyt tarkkaa lukumäärää osaa sanoa, mutta kyllä niitä on jätetty, kertoo Ahonen.

Ahosen mukaan kaupungin laputus ja tiedotus ovat tehonneet aika mukavasti. Monet luvattomat veneet ovat häipyneet liukkaasti ja vähin äänin kielletyltä paikalta. Mutta toisenlaisiakin tarinoita on.

–Kyllä on sitten sellaisiakin tapauksia, että lappu on edelleen killumassa eikä ole mitään tapahtunut. Toki pitää antaa aikaa nyt reagoida, mutta todennäköisesti kyllä muutama joudutaan siirtämään pois.

Luvattomasti jätetyt veneet tarvikkeineen aiotaan varastoida veneenomistajan kustannuksella ja vastuulla. Talteenotto järjestetään siten, että kaupunki siirtää veneen aidatulle alueelle ja veneen saa halutessaan varikolta takaisin maksamalla siirto- ja varastointikulut. Jos venettä ei lunasteta tietyn ajan kuluessa, se huutokaupataan tai hävitetään. Vielä ei ole jouduttu siirtämään yhtäkään venettä talteen.

Ahosen tuntuman mukaan lappuja on jätetty kaikenlaisiin veneisiin: pieniin ja suuriin, hyväkuntoisiin ja huonokuntoisiin. Ahonen toivoisi, että jokaiselle veneelle löytyisi lopulta omistajat.

–Sellaiset isot metallirunkoisetkin veneet, niin kyllä sitä tavallaan soisi, että niitäkin joku tulisi mieluummin hakemaan kuin että meiltä se hävitetään. Jos siitä omasta veneestä ei enää vesikelpoiseksi ole, niin luulisi, että metallistakin saisi jotakin, vaikka sitten kierrätyksessä, Ahonen tuumii.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: