Uusi sushiravintola aloitti Puuvillassa – "nyt voimme päättää asioista itse" - Porilaine - Satakunnan Kansa

Unelma omasta sushiravintolasta toteutui – "nyt voimme päättää asioista itse"

Tao Liu ja Siying Qian tekivät alkuviikolla remonttia ja viimeistelytöitä Kuma-ravintolansa tiloissa.

19.4.2018 12:00

Nuoret yrittäjät Tao Liu ja Siying Qian elävät parhaillaan jännittäviä aikoja, sillä pariskunta avasi oman sushiravintolan tänään torstaina Kauppakeskus Puuvillassa.

Kuma Sushi -nimen saanut ravintola tarjoaa arkisin lounasaikaan sushia, salaattia ja wok-ruokia buffet-pöydästä ja iltaisin listalta. Yrittäjät aikovat satsata myös take away -annoksiin ja kaavailevat myös kotiinkuljetusten tarjoamista tulevaisuudessa.

–Usein ajatellaan, että sushi tarkoittaa pelkästään raakaa kalaa. Haluamme osoittaa, että sitä voi tehdä myös kanasta sekä lihasta ja jopa nyhtökauran ja nyhtöpossun tapaisista trendikkäistä raaka-aineista, Tao Liu pohtii.

Pariskunta on aiemmin työskennellyt Liun perheen pyörittämässä Long Gong -kiinalaisravintolassa Yrjönkadulla. Heidän mukaansa aika oli nyt kypsä perustaa oma yritys.

–Nyt voimme päättää asioista itse, Tao Liu naurahtaa.

Uutta ravintolaa on kevään mittaan remontoitu paikkaan, jossa aiemmin sijaitsivat Pannukakkutalo ja lounasravintola Makumaakari. 60 asiakaspaikkaa sisältävä tila on muuttunut käytännössä täysin.

–Halusimme tehdä tilasta suojaisamman ja intiimimmän, jotta ihmiset viihtyisivät täällä myös iltaisin.

Ennestään Puuvillassa sushia on ollut tarjolla ainakin kahvila Aschanissa, mutta Kuma Sushi on kauppakeskuksen ensimmäinen varsinainen sushiravintola.

Keskustassa oli vielä muutama kuukausi sitten parikin sushiravintolaa, mutta Valtakadulla toiminut Maka Sushi lopetti toimintansa tammikuussa. Ravintola Sakura Sushi & China Wok sen sijaan on parhaillaan laajentamassa tilojaan Kauppakeskus Isossa Karhussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: