Opiskelijakortti sujahti Satakunnassa puhelimeen – "olemme nyt edelläkävijöitä" - Porilaine - Satakunnan Kansa

Opiskelijakortti sujahti satakuntalaisvoimin puhelimeen – "olemme edelläkävijöitä Suomessa"

Viivi Ranne, Anton Murashev, Tuomas Saarnilahti ja Aino Mustalahti esittelevät uutta mobiiliopiskelijakorttia.

27.2.2018 16:22

Satakunnan ammattikorkeakoulussa on helmikuun ajan hivuttauduttu uuteen aikakauteen opiskelijakortin käytössä. Satakuntalaisille opiskelijoille suunnattu Slice.fi-sovellus on Suomen ensimmäinen paikallinen mobiiliopiskelijakorttisovellus, jolla on paitsi paikallisten yritysten, myös myös KELA:n, Matkahuollon ja VR:n hyväksyntä.

Tätä aiemmin opiskelijoiden saatavilla on ollut valtakunnallinen mobiiliopiskelijakortti.

–Opiskelijakuntamme on paikallisen sovelluksen myötä edelläkävijä Suomessa, mistä olemme tietenkin iloisia. Sovelluksen kautta jäsenemme saavat paikallisia etuja useiden satojen eurojen edestä. Tämän lisäksi pystymme esimerkiksi jakamaan sovelluksen kautta omia tiedotteitamme, sanoo Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Sammakko:n puheenjohtaja Tuomas Saarnilahti.

Selkeä turvallisuuspuolen parannus muovikorttiin nähden on siinä, että sovellukseen välittyy tietoa opiskelijakunnan ja Satakunnan ammattikorkeakoulun tietojärjestelmien rajapinnoilta jatkuvasti. Kun opiskelija esimerkiksi valmistuu, opiskelijakortti etuineen poistuu hänen käytöstään lyhyessä ajassa.

Mobiiliopiskelijakorttia ei myöskään pysty kopioimaan toiseen laitteeseen, ettei sitä voisi käyttää joku muu kuin etuihin oikeutettu opiskelija itse.

Tavallisen muovisen jäsenkortin saa toki edelleen itselleen lisämaksusta. Slice.fi:n porkkanana tavalliseen korttiin verrattuna ovat kuitenkin paikallisten yritysten tarjoamat rajoitetut lisäedut, joita pääsee selaamaan vain sovelluksessa.

Slice.fi-sovelluksen ottikin heti lanseerauksen ensimmäisellä viikolla käyttöön yli 1 000 opiskelijakunta Sammakko:n jäsentä. Markkinointi pääsee toden teolla vauhtiin maaliskuussa, ja tavoitteena on, että kevään aikana käyttäjämäärä nousee useisiin tuhansiin opiskelijoihin ympäri Satakuntaa.

–Tulevana syksynä opintonsa aloittaville tämä sovellus tulee jo olemaan uusi normaali, Saarnilahti ennakoi.

Tulevaisuudessa sovellus on tarkoitus ottaa käyttöön myös Satakunnan ammattikorkeakoulun ulkopuolella. Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden Pointer ry:n jäsenten käyttöön Slice.fi-sovellus tulee näillä näkymin jo ennen kesää.

Sovellus on saatavilla Androidille ja iOS-käyttöjärjestelmään.

Oikaisu: Toisin kuin jutussa aiemmin väitettiin, kyseessä ei ole ensimmäinen mobiiliopiskelijakortti Samkissa. Ennen Slice.fi-mobiilikorttiin siirtymistä Sammakko on käyttänyt vuonna 2016 julkaistua valtakunnallisesti toimivaa digitaalista Frank-opiskelijakorttia. Se oli käytössä reilulla 2 000:lla opiskelijalla Samkissa. Slice.fi on ensimmäinen paikallisvoimin toteutettu mobiiliopiskelijakorttisovellus, ei siis Suomen ensimmäinen mobiiliopiskelijakortti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut