Peräti kolme Porilaine bändi -kisan voittajaa nousee samalle lavalle perjantaina – "hauska yhteensattuma" - Porilaine - Satakunnan Kansa

Peräti kolme Porilaine bändi -kisan voittajaa nousee samalle lavalle ensi viikon perjantaina – "hauska yhteensattuma"

Eartherian lisäksi lavalle nousevat saman illan aikana Countless Goodbyes ja Shadows and Colors ynnä helsinkiläinen Recoils.

1.2.2018 7:20

Ensi viikon perjantaina Baarikaapissa on siinä mielessä erikoislaatuinen keikkailta, että muutaman tunnin sisään samalle lavalle nousee peräti kolme Porilaine bändi -kisan edellisvuosien voittajaa.

Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään bändikisan teemailta, vaan kattaus on sattumaa. Eartheria juhlistaa keikalla uuden Awaken The Sun -ep-levynsä julkaisua, ja karkeloihin osallistuvat Porilaine bändi -voittajista myös Countless Goodbyes ja Shadows and Colors.

–Bändien jäsenet ovat tuttuja keskenään, joten lähdimme järjestämään yhteistä keikkailtaa. Tarjolla on kuitenkin hauskana yhteensattumana hyvä läpileikkaus bändikisan eri vuosien voittajista. Bändit soittavat keskenään hyvin erilaista metallia, joten tämä on loistava tilaisuus tulla kuuntelemaan monipuolista musiikkia, mainostaa Eartherian vokalisti Juha-Pekka Leino.

Eartherialle Porilaine bändi -kisa avasi taannoin uusia ovia ja tarjosi kaivattua näkyvyyttä. Vuosi 2016 olikin yhtyeelle tähän mennessä kiireisin keikkarintamalla.

–Todellinen kruunu bändin uralla on ollut Porisperessä esiintyminen, mutta toinen erittäin tärkeä hetki oli suomalaisen Lost Society -yhtyeen lämmittelykeikka. Tuoreena yhtyeenä on aluksi hankala saada jalansijaa oikein minnekään, joten toivomme, että uuden julkaisun myötä saisimme yhä parempia keikkoja hommattua.

Uusi levy pitää Eartherian väen mukaan sisällään viisi biisiä hyvin riffivetoista ja tunnelmallista metallia. Yhtyeelle itselleen se on siirtymä kohti entistä synkempää, tunnelmallisempaa ja monimutkaisempaa soundia.

–Ensi kertaa kappaleista löytyy myös puhdasta laulua, sillä valjastimme rumpalimme Mikon laulutaidot käyttöön Myriad -kappaleen kertosäkeissä, bändin jäsenet kertovat.

Alla EP:n ensimmäinen sinkkulohkaisu Brought before the emperor.

Oikaisu: Painetussa lehdessä puhuttiin tämän viikon perjantaista, mutta keikkailta on vasta perjantaina 9. helmikuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: