Yyterin suosittu seikkailu-urheilutapahtuma muuttaa Ulvilan puolelle – "kulttuurimaisemat ja joki tarjoavat upeita mahdollisuuksia"

Porin Raasto on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Ensi kesäksi tapahtuma muuttaa pois Yyteristä.

2.1.2018 10:48

Viime vuosina suosiotaan kasvattanut multisport-tapahtuma Porin Raasto on uusien tuulien edessä. Tapahtuma on tunnetusti järjestetty Yyterin dyyneillä, mutta siirtyy nyt muihin maisemiin.

–Olemme järjestäneet Porin Raastoa nyt jo viisi vuotta putkeen Yyterissä ja oikeastaan useamman vuoden ajan pohdinnassa on ollut, voisiko tapahtumaa viedä jonnekin muualle. Viime vuonna tapahtuma kasvoi huimasti, osallistujamäärän lähennellessä jo 270 henkilöä, tapahtuman järjestäjätiimiin kuuluva Kari-Pekka Seppänen kertoo.

–Iso osallistujamäärä toi tapahtuman järjestämiseen omia haasteitaan, joista onnistuimme omasta mielestämme kuitenkin suhteellisen hyvin. Meille järjestäjille jäi kuitenkin tuntuma, ettemme pystyneet tarjoamaan aivan kaikille osallistujille haluamaamme elämyksellistä tapahtumakokonaisuutta.

Tulevana kesänä Porin Raasto mitellään Kaasmarkku-Leineperi-akselilla. Alue valikoitui kilpailupaikaksi muutamankin syyn pohjalta.

–Järjestelyihin otettiin remmiin paikallinen seikkailu-urheiluun erikoistunut seura Uroskarhut, jolle alue on hyvinkin tuttua. Lisäksi meillä oli tiedossa, että molemmissa alueen kylissä on erittäin toimivaa ja aktiivista kylätoimintaa, jonka ansiosta aluetta on kehitetty viime vuosina hyvin eteenpäin, Seppänen kuvailee.

Leineperi tuo oman mausteensa juuri sen pienen mystisyyden kautta.

–Varsin monelle Porin lähialueella asuvalle tuo seutu on varsin tuntematonta, mutta kylät ruukkeineen ja luonnonmaisemineen tarjoavat erinomaiset puitteet seikkailu-urheilulle sekä samalla tilaisuuden tuoda kukoistavia kyläyhteisöjä laajemmin näkyville, Seppänen kehuu.

–Kulttuurimaisemien lisäksi kylien läpi virtaava Kaasmarkunjoki tarjoaa upeita mahdollisuuksia. Kisareitti alkaa pääpiireittäin jo hahmottua, mutta jätetään muut paljastukset myöhemmäksi ja osa vasta itse tapahtumaan. Varmaa on, että myös ensi vuonna kengät tulevat kisassa kastumaan. Kysymys kuuluukin, kuinka monta kertaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut