Porilaisbändi aikoo soittaa Ässien tunnetuimmat kannatusbiisit kertarysäyksellä - opeteltavana toistakymmentä kappaletta - Porilaine - Satakunnan Kansa

Porilaisbändi aikoo soittaa Ässien tunnetuimmat kannatusbiisit kertarysäyksellä - opeteltavana toistakymmentä kappaletta

Eye of the tiiiger! Kun Jani Iivonen laulaa, sanomaan ei voi olla uskomatta. Kingpin Pata Anthems All Stars-kokoonpanoon kuuluvat vasemmalta alkaen: Lauri Häkkinen basso, Kalle Aalto rummut, Sara Lindroos koskettimet, Axel Nordenswan ja Juha Aitakangas kitaroissa. Yhtye tarjoilee retrospektiivisen läpileikkauksen tuttujen kannatuslaulujen sekä hallista tuttujen iskusävelmien maailmaan. Vierailevina solisteina nähdään joukko kannatuslaulujen alkuperäisesittäjiä. Yhtye esiintyy siis Ässien 50-vuotisjuhlakauden avajaiskonsertissa 8.9.

24.8.2017 9:24

Vihreän peltihallin maali lohkeilee. Sisältä, jyrkkien portaiden yläpäästä paljastuu treenikämppä. Pitää astella varovasti ja yrittää olla puuskuttamatta.

Ollaan sentään Kingpin Pata Anthems All Stars-yhtyeen pyhimmässä.

–Nuo rappuset on kyllä melkoiset kunnonkohottajat. On ihanaa raahata esimerkiksi PA:ta tänne ylös, sanoo kurillaan yhtyeen nokkamies ja basisti Lauri Häkkinen.

Bändi roudaa kamojaan tällä hetkellä erittäin ahkerasti edestakaisin ylös ja alas treenikämpän rappusia. Syyskuun alussa yhtye on hallin kokoisen tilanteen edessä, sillä poppoo esiintyy Ässien 50-vuotisjuhlakonsertissa. Eikä heidän hartioillaan lepää ihan mikä tahansa pikku soitanto.

–Esitämme konsertissa Ässien tunnetuimmat kannatusbiisit kautta aikojen. Kyllä siinä sellaiset toistakymmentä kappaletta on opeteltavana ja tukku erilaisia genrejä, kun tyylilajeja on aina humpasta rokkiin ja räppiin saakka, selostaa yhtyeen laulaja Jani Iivonen.

Yhtyeen keikkaharjoitukset ovat sujuneet mallikkaasti ja rauhallisissa merkeissä. Häkkinen kertoo, että yhtye treenaa kerralla vain muutamaa kappaletta, ettei opeteltavaa ole liikaa eikä soittajille tule ähkyä. Virallisena esiintymispäivänä yhtyeen kanssa kappaleita tulkitsee myös niiden alkuperäisesittäjiä, mikä entisestään lisää harjoittelumotivaatiota.

Kolme-neljä kertaa viikossa treenaavat kaverukset ovat tuttuja toisilleen jo useamman vuosikymmenen ajalta, sillä yhtye on ollut kasassa jo vuodesta 2003 lähtien. Tavallisesti 1980-luvun rokkia soittava cover-yhtye on kuitenkin joutunut etsimään yhteistä harjoitteluaikaa uudella tavalla, kun kuvioon ovat alkuajoista poiketen tulleet mukaan myös perhe ja työt. Soittokavereiden naamat eivät kuitenkaan kyllästytä, ja yhtyeen jäsenet kykenevätkin olemaan hämmästyttävän yksimielisiä monista asioista.

–Kyllä se paras kannatusbiisi on Touch and Go, mikä soi kun joukkue tulee jäälle. Se on sellainen, että sitä on jo junnuna tullut kuunneltua kun on otteluissa tullut käytyä. Siihen liittyy ehkä sitten sellaista herttaista nostalgiaa, perustelee yhtyeen yhteistä suosikkia laulaja Iivonen.

Toisilla jääkiekkojoukkueilla on vain yksi tai kaksi kannatuslaulua, mutta Ässillä niitä on melkoinen liuta. Eikö olisi uljaampaa, jos kannatuslauluja olisi Ässilläkin vain yksi ja ainoa, ja lopun edestä saisi jokainen kannustaa hoilottamalla mitä ikinä lystäisi?

–Kyllähän katsomossa saa aina hoilata mitä haluaa. Ehkä kannatuslaululla on kuitenkin sellainen merkitys, että se kokoaa yhteen ja luo sellaista me-henkeä. Ja sehän on vain mukavaa, että kannatuslauluja on useita, voi vaihtaa säveltä välillä, niin ei käy niin yksitoikkoiseksi. Onhan sekin hienoa, että niin moni bändi on halunnut tehdä Ässille kappaleita, tuumii yhtyeen kitaristikaksikko Axel Nordenswan ja Juha Aitakangas.

Syyskuussa yhtye kapuaa samalle jäähallin lavalle kuin illan päätähti Mikael Gabriel. Räp-suuruus on porilaisille melko tuntematon nimi, mutta he vannovat, että housun puntit eivät tutise hallilla h-hetken koittaessa.

–Tarkoitus on treenata ja kunnioittaa alkuperäisiä kappaleita niin hyvin kuin mahdollista. Nyt kun sanon näin, niin varmaan kukaan ei ilmesty keikkapäivänä paikalle, kun alkaa viime hetkellä sittenkin ahdistaa, vitsailee rumpali Kalle Aalto settinsä takaa.

Nää ainaki soi – ja ehkä muutama muukin

Touch and go

Hyvä Ässät!

Going to win!

Ässät taistelee

Patasydän

Seisomakatsomo

Isomäen Legenda

Rock around the clock

Let me entertain you

Myös encorena saattaa olla luvassa yllätyksiä, jos yleisö niin toivoo.

Konsertti Isomäki-Areenalla 8.9.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: