Verinen kippari-samurai toivottaa tervetulleeksi Reposaareen - tällä postikortilla Meri-Porin matkailu uuteen nousuun? - Porilaine - Satakunnan Kansa

Verinen kippari-samurai toivottaa tervetulleeksi Reposaareen - tällä postikortilla Meri-Porin matkailu uuteen nousuun?

Mika Rätön esittämä Rauni Reposaarelainen hymyilee kutsuvasti uudessa postikortissa. Kortin on taittanut Eetu Henttonen.

15.5.2017 16:03

Reposaari on loppukeväästä saanut uuden epävirallisen postikortin, jossa verinen kipparilakkiin sonnustautunut samurai toivottaa vieraat tervetulleeksi Porin merellisiin maisemiin. Harvinaisen pysäyttävää matkailutuotetta on tähän mennessä jaettu ainakin yhdessä reposaarelaisessa ravintolassa, mutta jatkossa se päässee laajempaankin levitykseen.

–Ravintoloitsija innostui kortista sen verran paljon, että tilasi niitä erän ravintolaansa. Jatkossa aiomme tarjota sitä myös esimerkiksi matkailumarkkinointiin, visioi Harri Sippola, joka on Samurai Rauni Reposaarelainen -elokuvan tuottaja.

Sippola kumppaneineen loihti Welcome to Reposaari -kortin alun perin leffan markkinointia varten, ja omintakeista postikorttia on kevään mittaan lähetetty useille kymmenille elokuvafestivaaliorganisaatioille ympäri maailman.

Motiivina on saada porilaisleffa mahdollisimman monen kansainvälisen leffafestivaalin ohjelmistoon.

–Kansainvälisille festivaaleille on paljon hakijoita, joten yritämme kortin avulla erottua muista. Keino on halpa, mutta toivottavasti myös tehokas. Tehokkuutta on tosin vielä nyt mahdoton arvioida, sillä yksikään kortin saaneista festivaaleista ei ole julkaissut päätöksiä valinnoistaan.

Postikortin valokuva otettiin aikanaan elokuvan julistetta varten. Se jäi kuitenkin käyttämättä, kun Moderni Kanuuna -tuotantoryhmä päätyi valokuvan sijaan piirrosjulisteeseen.

–Meillä on olemassa pari muutakin julistetta varten otettua kuvaa. Niiden avulla saisimme siis tehtyä kahdesta kolmeen Meri-Pori -aiheista postikorttia.

Toukokuun lopulla tapahtuvan DVD-julkaisun yhteydessä on määrä tuoda markkinoille postikorttien lisäksi muitakin Rauni-tuotteita, kuten paitoja sekä hihamerkkejä. Suunnitteilla on myös verkossa julkaistava Meri-Porin kartta, johon on merkitty elokuvan kuvauspaikat.

–Haluamme antaa elokuvasta innostuneille ihmisille niin paljon kuin vain pystymme. DVD:lle on esimerkiksi tulossa noin tunnin verran lisämateriaalia: leffanteosta kertova dokumentti ja elokuvassa käyttämättä jääneistä kohtauksista koostettu lyhytelokuva.

Elokuva aiotaan julkaista DVD:n ja Blu-rayn lisäksi myös VHS-muodossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: