40 vuotta täyttävä Annis nappasi suurimman potin Porin hyvinvointirahasta - Porilaine - Satakunnan Kansa

40 vuotta täyttävä Annis nappasi suurimman potin Porin hyvinvointirahasta: ”Nyt saamme järjestettyä kunnon juhlavuoden”

Hakemuksia tuli tänä vuonna ennätykselliset 106.

Anniksen Urbaanin tapahtumapuutarhan pystyttämiseen myönnettiin 5 500 euroa hyvinvointirahaa vuonna 2018. Sen jälkeen puutarhassa on järjestetty lukuisia tapahtumia. Puutarhaa olivat tuolloin rakentamassa muun muassa Markus Ek (edessä vasemmalla), Tarja Tiilimäki ja Juho Peräkorpi, sekä Juhani Lepistö (takana vasemmalla), Elias Hakulinen ja Erja Lehtonen.

18.1.2020 6:00

Pori

Kiinnostaisiko salsan tanssiminen puistossa tai puusaunan löylyt Reposaaressa? Porilaisille on luvassa täksikin vuodeksi monenlaisia tapahtumia, sillä Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahan saajat on päätetty. Porin kaupunki myönsi hyvinvointirahaa tänä vuonna 26 eri toimijalle, yhteensä 193 190 euroa.

Luvassa on muun muassa uusia lajikokeiluja, kuten minigolfia ja miekkailua. Koko Pori salsaa -tapahtumat levittävät tanssin ilosanomaa puistoihin ja leikkikentille, ja Reposfäärin Kulttuurisauna-hanke tarjoaa kunnon löylyt vanhan puusaunan lauteilla. Tapahtumakenttään mahtuu myös kulttuuria ja musiikkia, josta voi nauttia esimerkiksi kaupunkifestareilla, joka on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma.

Tämän vuoden suurin potti, 30 000 euroa, myönnettiin Anniksen 40-vuotisjuhlatapahtumille. Hankkeen takana on Urbaani tapahtumapuutarha. Ryhmä toteuttaa tapahtumat yhteistyössä Anniksen kanssa. Hakemuksen laatineet aktiivit Milla Grönman ja Katja Lundell ovat kiitollisia ja innoissaan.

– Järjestimme viime vuonna isolla porukalla kuusi tapahtumaa, jotka olivat aivan mahtavia. Niistä opimme sen, mikä täällä toimii ja mitä Poriin halutaan lisää, Grönman kertoo.

Tämän vuoden tapahtumakokonaisuus käsittää seuraavanlaisia tapahtumia: musiikkitapahtuma, joka esittelee Anniksella kasvaneita artisteja ja bändejä, valokuvanäyttely Anniksella vaikuttaneista ja vaikuttuneista henkilöistä, rauhan ja rakkauden PLAU-festivaali ja lasten draamallinen tapahtuma. Anniksen juhlavuoden kruunaa loppuvuodesta järjestettävä gaala.

– Isompi budjetti avaa täysin uudenlaisia ovia. Pystymme esimerkiksi maksamaan esiintyjille asianmukaisia palkkioita ja mainostamaan tapahtumia paremmin. Tämä tuli täydelliseen aikaan, sillä nyt saamme järjestettyä kunnon juhlavuoden, Grönman iloitsee.

Eniten hyvinvointirahaa saavat hankkeet

Anniksen värikkäät 40-vuotisjuhlatapahtumat, 30 000 euroa

SporttiPori – liikuntaa yhdessä ja asenteella! 26 000 euroa

Koko perheen kesäteatteria Pelle Hermannin puistoon, 20 000 euroa

Korttelifestarit 2020, 15 000 euroa

Koko perheen kiertävä liikuntaseikkailumaa, 12 000 euroa

Kallo tutuksi porilaisille, 12 000 euroa

Hyvis pop uppia keskustan ulkopuolelle, 10 000 euroa

12 askelta porilaiseen esteettömyyteen, 7 500 euroa

Kulttuurisauna, 6 000 euroa

Polsanluodon nuotiopaikan kunnostus ja käyttö, 5 500 euroa

Koko Pori salsaa, 5 000 euroa

Pori Pride 2020, 5 000 euroa

Hyvinvointirahaa jaetaan nyt kolmatta kertaa. Tämän vuoden pääteemana on Pidä porilaisesta huolta. Lisäksi keskiössä ovat liikkuminen, yhteisöllisyys ja ympäristöystävällisyys. Hyvinvointirahalla kaupunki haluaa kannustaa toimijoita uudenlaisiin ja luoviin ratkaisuihin toteuttaa edellä mainittuja teemoja.

Hyvinvointirahalla tuetut tapahtumat ovat saaneet porilaiset puolelleen.

– Palaute on ollut hyvää ja tapahtumista on tykätty. Erityisesti on kiitelty sitä, että tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia, kertoo hyvinvointikoordinaattori Sirpa Kynäslahti.

Suurin osa viime vuonna tukea saaneista hankkeista toteutui, mutta eivät ihan kaikki. Sopimuspykälän mukaan hyvinvointiraha on palautettava, mikäli hanke ei toteudu.

– Muutamaa tapahtumaa piti siirtää käytännön syistä, Kynäslahti kertoo.

Porin kokeilu ottaa kaupunkilaiset mukaan pohtimaan ja päättämään taloudellisten resurssien käytöstä on ollut Kynäslahden mukaan onnistunut. Se on herättänyt kiinnostusta myös valtakunnallisesti.

– Porissa kaupunkilaiset pääsevät suunnittelemisen lisäksi itse toteuttamaan näitä tapahtumia. Muualla usein kaupunki hoitaa toteutuksen, Kynäslahti sanoo.

"Porissa kaupunkilaiset pääsevät suunnittelemisen lisäksi myös itse toteuttamaan näitä tapahtumia."
Sirpa Kynäslahti
hyvinvointikoordinaattori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut