Annikselle avataan kulttuurikahvila - Porilaine - Satakunnan Kansa

Annikselle avataan kulttuurikahvila: lauantaisissa avajaisissa on luvassa räppiä, tulitaidetta ja kaakaota

Kahvilassa halutaan pitää edulliset hinnat, jotta ne sopivat nuorten kukkarolle.

Ea Wan on innokas asiakaspalvelija. Anniksen kulttuurikahvilassa halutaan pitää hinnat alhaisina, eikä ostopakkoa ole.

4.9.2020 12:49 | Päivitetty 4.9.2020 13:51

Annislaisten haaveet ovat käyneet toteen: kulttuuritaloon avataan lauantaina matalan kynnyksen kulttuurikahvila, jonne toivotetaan tervetulleiksi kaikki, mutta erityisesti nuoret. Kahvila sijaitsee osoitteessa Annankatu 6, Anniksen katutasossa.

Avajaisten jälkeen kahvila on auki ainakin näin alkuun aina tiistaista perjantaihin kello 14–18. Aukioloaikoja voidaan jatkossa rukata kysynnän mukaan.

– Tarkoitus on pitää kahvilan hinnat matalalla, koska meidän ei tarvitse tuottaa voittoa, korostaa kulttuuritalon vastaava Minna Wallenius.

Hän huomauttaa myös, että tässä kahvilassa ei ole ostopakkoa. Paikalle sopii tulla istuskelemaan ja vaikka seuraamaan kulttuuritarjontaa, vaikka ei ostaisi yhtään mitään.

Kahvilasta eli Kulttuurikahvila Café Anniksesta ottavat ensialkuun vetovastuun Janika Juhola ja Ea Wan. He leipovat kahvilatuotteet aina aamuisin Anniksen keittiössä.

– Luvassa on paljon vegaanisia tuotteita, mutta toki myös "tavallisiakin" leivonnaisia, sekä suolaisia että makeita, nuoret naiset kertovat.

Janika Juholalla on kondiittorin koulutus, Ea Wan on puolestaan erittäin innostunut asiakaspalvelusta.

Wan kertoo silmät sädehtien, että haaveena olisi järjestää myös jossain vaiheessa edullisia brunsseja viikonloppuisin.

Naiset korostavat, että vaikka kahvilatoiminta nyt valtaakin Anniksen keittiön, myös sen muu käyttö jatkuu. Esimerkiksi suosittuja vappulounaita voi järjestää myös jatkossa.

Tervetuloa Anniksen kulttuurikahvilaan, toivottavat Minna Wallenius ja Ea Wan. Kahvilan avajaisia vietetään huomenna lauantaina 5. syyskuuta kello 18 alkaen.

Anniksen kahvilaan mahtuu yhtä aikaa noin 30 asiakasta, ja kesällä toimintaa voi laajentaa myös pihalle.

– Koska tämä on kulttuurikahvila, tarkoitus on tietenkin tarjota myös kulttuuriohjelmaa. Tiedossa on jo nyt ainakin runokollaasia ja trubaduurin esitys. Tarkoitus on järjestää kulttuuriesityksiä noin kerran viikossa. Täällä voi pelailla myös lautapelejä, luettelee Minna Wallenius.

Kulttuurikahvila Café Anniksen avajaiset ovat huomenna lauantaina 5. syyskuuta kello 18–22. Ohjelmassa on räppäri Aitoartun esitys, elokuvan katselua ulkotiloissa ja Satasirkuksen tulitaidetta.

Juhlakansa levittäytyy paitsi tietenkin kahvilaan, myös pihalle. Sateen sattuessa tilaa löytyy kaikille myös sisältä. Avajaisvieraille tarjotaan kaakaota, ja grillipaikalla paahtuvat vaahtokarkit.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: