Porilaine

Annika Koivukorpi tatuoi uhanalaisten eläinten kuvia ja antaa puolet palkkiosta luonnonsuojeluun

Koivukorpi huutokauppaa suunnittelemansa kuvat ja tekee eniten tarjoavalle.

Heikki Westergård
Annika Koivukorpi tatuoi uhanalaisten eläinten kuvia ja antaa puolet palkkiosta luonnonsuojeluun

Tässä on meneillään hyväntekeväisyystempaus. Annika Koivukorpi tekee Niklas Qvickströmille tatuointia uhanalaisesta kilpikonnasta. Palkkiosta puolet menee luonnonsuojeluun.

Marja-Kristiina VainelaPori

Estetiikkaa ja hyväntekeväisyyttä samalla kertaa.

Siihen tähtää tatuoija Annika Koivukorpi projektillaan, jonka aikana hän tatuoi uhanalaisten eläinten kuvia asiakkaidensa ihoon ja antaa puolet palkkiostaan luonnonsuojeluun.

–Koen olevani itse melko luonnosta vieraantunut kaupunkilainen, mutta olen silti kauhean huolestunut ilmastonmuutoksesta ja lajien sukupuuttoon kuolemisesta. Siksi ryhdyin pari kuukautta sitten piirtämään sukupuuton partaalla olevien eläinten kuvia. Huutokauppaan niitä Instragramissa ja teen sitten tietenkin eniten tarjoavalle.

Koivukorpi pyhittää tälle hyväntekeväisyystyölleen etenkin peruutusajat, kun joku ajan varannut asiakas ei yllättäen pääsekään tulemaan. Hän ottaa myös vastaan ideoita uhanalaisista eläimistä, jotka ansaitsisivat päästä tatuointiin.

Viime viikolla asiakkaan iholle päätyi australialaisen Mary-joen uhanalaisen kilpikonnan kuva. Tätä vihreätukkaisen punkkarin näköistä kilpikonnaa ehdotti tatuoitavaksi erään toisen äänestäjän lisäksi Niklas Qvickström, ja sattumoisin Qvickström myös voitti huutokaupan kyseisestä kuvasta.

Qvickström lupautui maksamaan kilpparin kuvasta 250 euroa. Tuosta summasta puolet lähtee Maailman luonnonsuojeluliitolle, tarkemmin sanottuna jääkarhujen suojeluun. Koivukorven asiakkaat saavat itse vaikuttaa siihen, mihin kohteeseen lahjoitusrahat menevät.

–Myös minä olen huolestunut luonnon tilasta ja mietin, minkälaisen maailman jätämme lapsillemme. Siksi haluan pitää tatuoinneissanikin asiaa esillä, Niklas Qvickström perustelee kyselijälle tatuointihuutokauppaan osallistumistaan.

–Minulla oli pari pientä tatuointia jo ennestään, mutta reilu kuukausi sitten annoin Annikan tatuoida käteeni uhanalaisen kuubankrokotiilin. Olin työn jälkeen niin tyytyväinen, että lupasin Annikalle koko oikean käteni. Siihen mahtuisi vielä pari muutakin tatuointia.

Koivukorpi ja Qvickström vitsailevat, miten hankalaksi asian tekisi, jos uhanalaiset eläimet tatuoitaisiin asiakkaiden ihoon luonnollisessa koossaan. Jonkun pienen ötökän saisi tehtyä vielä melko helposti, mutta leveähuulisarvikuonosta ei taitaisi mahtua kuin osa päästä.

Koivukorpi kertoo, että hänen on toivottu tatuoivan esimerkiksi okapin kuvan. Sekin toive saattaa jonain päivänä toteutua.

Heikki Westergård
Tällainen siitä sitten tuli. Niklas Qvickströmin kädessä komeilee nyt punkkaritukkainen kilpikonna.

Tällainen siitä sitten tuli. Niklas Qvickströmin kädessä komeilee nyt punkkaritukkainen kilpikonna.

Porin Tattoo Nationissa työskentelevä Annika Koivukorpi on ollut alalla reilun vuoden verran. Hänen bravuurejaan ovat erityisesti kasvien kuvat.

–Tatuointien kirjo on nykyään niin laaja, ettei voi edes nimitä mitään erityisiä trendejä. Niitä tehdään niin monenlaisia ja hyvin monentyylisille asiakkaille.

Koivukorpi itse tuli alalle niin, että pääsi harjoittelijaksi nykyiseen työpaikkaansa.

–Olin jo nuorena kova piirtämään ja haaveilin taidemaalarin urasta. Tatuoijan työ on päivitetty versio niistä haaveista.

Koivukorpi aikoo jatkaa uhanalaisten eläinten kuvien piirtämistä, huutokauppaamista ja tatuoimista niin pitkään kuin kysyntää riittää.

Hänen huutokaupattavana olevat piirrosluonnoksensa sekä monet muutkin, jo toteutetut tatuoinnit löytyvät Instragramista käyttäjänimellä Annikakka. Kuvia voi tiirailla myös Facebookista Koivukorven omalta seinältä.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Olipas hyvännäköinen sammakko.. ja muutenkin ihan hyvä idis pistää uhanalaiset muistiin..

  • Nimetön

    Onpas positiivinen uutinen. Todella mielenkiintoinen projekti

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio