Porilaine

Aina vain hauskemmaksi – Yyterin ranta saa kesällä mereen ja dyyneihin sointuvia leikkivälineitä

Miikka Kiminki
Aina vain hauskemmaksi – Yyterin ranta saa kesällä mereen ja dyyneihin sointuvia leikkivälineitä

Yyterin rannalle on luvassa lisää viihdykettä lapsille.

Tuuli Heervä

Matkailun kärkikohde Yyteri sai tälle vuodelle Porin kaupungin talousarvioon oman budjetin. Reilut 40 000 euroa siitä sijoitetaan nyt uusiin leikkivälineisiin osana Yyterin kehittämisen kokonaisuutta.

Välineiden on tarkoitus tulla kesän kuluessa päälankongin tuntumaan, missä ne ovat hyvin lapsiperheiden saavutettavissa.

Kilpailutuksessa leikkivälinevalmistajille annettiin suunniteltavaksi kokonaisuus, joka on sopusoinnussa hiekkarannan, meren, dyynien ja aluetta ympäröivän mäntymetsän kanssa.

–Nämä kriteerit vaikuttivat muun muassa materiaalivalintoihin ja leikkivälineiden ulkonäköön, kertoo Visit Porin toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere.

Yyterissä välineiden tulee kestää tuulta, tuiskua ja luonnon hiekkapuhallusta.

Toiminnallisuudessa haluttiin painottaa sitä, että ollaan veden äärellä ja hiekkarannalla. Kokonaisuuden tulee myös olla muokattavissa tai laajennettavissa tulevina vuosina. 

Yyterissä on jo uusittu rannan viemärit, kunnostettu ja lisätty pysäköintialuetta sekä tilattu uusia wc- ja suihkutiloja. Uusia reittejä on rakenteilla ja suunnitteilla.

–Koko Yyterin brändikonsepti on uusittu. Ilme kohenee sitä mukaa, kun rannan opasteita, infotauluja ja karttoja uusitaan. Hankinnassa on myös kalusteita rannalle. Toivottavasti mahdollisimman paljon saadaan käyttöön jo tänä kesänä, Kyhä-Mantere sanoo.


Kommentit (15)

  • Marko

    Ei käy!Ei mitään leluja Yyteriin.Sen hiekankin voi kaivaa pois.Niin ja kuivattaa sen meren.Kyllä näin on.

  • Nimetön

    Ollaan me porilaiset perin omituista porukkaa. Artikkeli, jossa kerrotaan meille rakkaan Yyterin alueen uusiutumisesta, saa aikaiseksi kokonaiset kaksi positiivisen asenteen sisältävää kommenttia. Myötähäpeän hiljaa asennoitumistamme. Bänderolleista lähtien aina rannassa loiskuvaan kylmään veteen saakka kaikki on pilalla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio