Porilaine

Ahlaisten persoonallinen HaukiBaari sulkee ovensa helmikuun lopussa – "haluan antaa aikaa perheelle ja itselleni"

Annika Kangasmaa/SK/Arkisto
Ahlaisten persoonallinen HaukiBaari sulkee ovensa helmikuun lopussa – "haluan antaa aikaa perheelle ja itselleni"

Titta Inberg on monille tuttu Ahlaisissa. Arkistokuva vuodelta 2015.

Kimmo LehtoPori

Ahlaisten persoonallisena kyläpubina mainetta niittänyt HaukiBaari sulkee lopullisesti ovensa helmikuun lopulla. Yrittäjä Titta Inbergin mukaan kyseessä ei ole mikään hätiköity ratkaisu, vaan pitkän harkinnan tulos.

Taustalla on yrittäjän halu antaa enemmän aikaa perheelleen ja itselleen. Varsinkin kesäsesonkina baariyrittäjä on saanut huhkia ympäripyöreitä päiviä.

–Vuorokaudet vain pyörivät ja yhtäkkiä huomaa, että onkin jo syksy. Myös talviviikonloppuisin päivät venyvät usein 17-tuntisiksi. Siihen kun lisää kaikki muut työt ja sen yrittäjille tutun stressin, niin näin perheellisenä sitä alkaa väkisinkin miettiä, onkohan tämä oikein perhettä kohtaan, Inberg sanoo.

–Mieheni ja suvun naisten tuki on mahdollistanut sen, että baari on ylipäänsä voinut olla toiminnassa näin kauan. Kun minä olen viettänyt öitä töissä, on mieheni huolehtinut lapsista. Nuorimmaisemme täyttää tässä kuussa kaksi vuotta.

Vuosiin baarinpitäjänä on toki mahtunut paljon hyvääkin. Ehdottomasti parhaimmaksi asiaksi Titta Inberg nostaa asiakkaat.

–Kanta-asiakkaat ovat melkein perhettä. On jaettu iloja ja suruja, ja hyvä huumori on aina siivittänyt eteenpäin. En usko että minulla olisi ollut missään duunissa näin hauskaa ja kohdannut näin paljon mukavia tyyppejä.

Baarin kautta ystäviksi tulleet ihmiset esimerkiksi järjestivät Titta Inbergille ja hänen miehelleen romanttisen yllätyksen, kun he menivät naimisiin viime kesänä.

Nanna ja Mika Viherranta olivat järjestäneet meille aivan mahtavan "hääsviitin" saareen. He olivat kyselleet asiakkailta ja ystäviltä, mistä musiikista tykätään ja niin edelleen. Siinä tuli jotenkin sellainen olo, että ei voi olla totta, kuinka ihania ihmisiä voi olla.

Yrittäjä kiittelee myös työkavereitaan, joita hän luonnehtii hulvattomiksi. Baarialalla on hänen mukaansa se hyvä puoli, että sinne hakeutuu hyviä tyyppejä, joilla on mahtavat persoonat.

–Vaikka olisi nukkunut vain muutaman tunnin, niin väsymys väistyy kummasti, kun avaa baarin ovet ja frendit alkavat tippuilla mestoille kahville. Ne aamupäivät ovat parhautta ja niissä elää hyvän huumorin sydän.

HaukiBaari sulkee ovensa siis helmikuun lopussa, eikä ravintolatilojen jatkosta ole vielä tietoa. Titta Inberg toivoo, että baarille löytyy vielä jatkaja.

–Omasta jatkostani en tiedä vielä itsekään. Katsotaan rauhassa ja annetaan ajan näyttää, yrittäjä toteaa.


Kommentit (8)

  • Nimetön

    Ahlainen on melko elävä ja kaunis kylä, jos verrataan vaikkapa johonkin luviaan tai siikaisiin. Talvella ei väkeä riitä kuten ei riitä missään vastaavassa paikassa suomessa. Toiminta vain täytyy sopeuttaa sen mukaiseksi. Ahlaisilla on kuitenkin puolellaan erittäin kaunis kylämiljöö verrattuna näihin luvioihin ym.

  • Nimetön

    Ravintolamoguli 🙂

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio