Ongelmat jatkuvat Euran perusturvassa: Nyt tarvitaan hyvää johtamista

Ongelmat jatkuvat Euran perusturvassa: Nyt tarvitaan hyvää johtamista
Juha Ståhle

Sosiaalityöntekijöillä on hyvä työtilanne. Työpaikkoja on enemmän avoinna kuin on tulijoita.

Monet kunnat ovat jo vetäneet omat johtopäätöksensä ja houkuttelevat rekrytointilisillä. Jossakin maksetaan 200 euroa peruspalkan päälle, jossakin on käytössä muunlainen kannuste: Saat 2000 euron bonuksen, jos olet töissä vuoden 2019 loppuun.

Myös kunnan maine voi ratkaista. Jos johtamisessa tai maineen hallinnassa on ongelmia, avoimia paikkoja voi olla ylittämättömän vaikeaa täyttää.

Eurassa eivät ole kaikki palaset loksahdelleet kohdalleen. Ongelmien pesä on ollut perusturvakeskuksessa. Vanhaa soinismia mukaillen: Missä organisaatiouudistus Euran perusturvakeskuksessa, siellä ongelma.

Asetelma on pysynyt jännittyneenä, vaikka edellinen perusturvajohtaja joutui lähtemään. Aluehallintovirasto selvittää parhaillaan kahta va. perusturvajohtajaa koskevaa kantelua. Molemmat kantelut liittyvät henkilöstön uudelleensijoittamisiin.

Euran kunnanhallitus on käsitellyt kanteluista tulleet selvityspyynnöt ja antanut va. perusturvajohtajalle puhtaat paperit.

Kohut eivät silti näytä laantuvan. Nyt ovat tapetilla huoltajuusasiat, jotka ovat seisoneet väitteiden mukaan koko kesän. Lakisääteisiä palveluja ei ole hankittu muualtakaan.

Euran perusturvakeskuksesta myönnetään, että eioota on jouduttu tarjoamaan jo toista kuukautta, koska lastenvalvoja on lomilla. Lakisääteisiin velvoitteisiin on hankittu virka-apua muualta.

Kunnassa on avoinna lastenvalvoja-sosiaalityöntekijän paikka.

Työhyvinvoinnille ja motivaatiolle on keskeistä, että työntekijä voi vaikuttaa oman työnsä sisältöön.

Euran perusturvakeskuksen ongelmien ratkaiseminen ei ole mahdoton yhtälö, jos ne johtuvat keskustelun ja keskinäisen arvostuksen puutteesta sekä luottamuspulasta.

Organisaatiouudistuksissa jos missä henkilöstöä pitäisi kuunnella herkällä korvalla, puolin ja toisin.

Kanteluiden rustaaminen ja Euran profiloituminen julkisuudessa ongelmakuntana ovat onnettomia vaihtoehtoja.

Nyt tarvitaan hyvää johtajuutta.


Kommentit (6)

  • Nimetön

    Kunnan entisenä työntekijänä lastensuojelun palveluja omassa työssään tarvinneena voin kertoa, että lastensuojelun palvelut ovat olleet vuosia riittämättömät. Syynä sosiaalityöntekijöiden todella suuri vaihtuvuus ja välinpitämätön toimintakulttuuri. Kärsijöinä ovat valitettavasti avun tarpeessa olevat lapset. Toivottavasti tähän tulisi muutos, sillä hoitamattomat asiakkaat tulevat yhteiskunnalle kalliiksi.

  • Nimetön

    Euran kunnan nettisivujen mukaan Euran lastensuojelussa on yksi johtava Sosiaalityöntekijä/lastenvalvoja, yksi vakinainen Sosiaalityöntekijä ja yksi vt Sosiaalityöntekijä. Käsittääkseni 12 000 asukkaan kunnassa viranhaltijoita pitäisi olla enemmän. Eura maksaa Satakunnan korkeinta palkkaa sosiaalityöntekijöille. Näin ulkopuolisena luulisi ettei olisi ongelmia rekrytoida uusia työntekijöitä. Maine kuitenkin kiirii eikä hakijoita tule.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio