Harjavallassa löytyi yhteinen sävel huonoista ennusmerkeistä huolimatta

Harjavallassa löytyi yhteinen sävel huonoista ennusmerkeistä huolimatta
Timo Simula

Harjavallan kaupungin johtaminen oli vakavassa kriisissä vielä viime keväänä. Kaupunginviraston henkilökunta kipuili johtamisen ongelmien vuoksi ja kaupungin yhteystyökumppanien oli vaikea nähdä kenen kanssa pitäisi asioida tai neuvotella. Viraston ilmapiiri oli ahdistunut – talo oli vailla toimintakykyistä johtajaa.

Askel eteenpäin päästiin, kun kaupunginjohtajan erottamisprosessi huipentui. Vanha johtaja lähti ja uuden keulakuvan haku alkoi.

Kuntavaalit toivat oman mausteensa tilanteeseen. Sosiaalidemokraattien näyttävä vaalivoitto ei tuonut puolueelle lisää valtaa, kun muut puolueet solmivat teknisen vaaliliiton luottamushenkilöpaikkojen jakamista varten. Demareille tilanne oli kiusallinen.

Kaupunginjohtajan vaalissa sitoutumaton Hannu Kuusela päihitti yhdellä äänellä sosiaalidemokraattien suosikkiehdokkaan. Kukaan ei tiedä, miten äänet suljetussa lippuäänestyksessä jakautuivat, mutta lukemat näyttivät kovin selviltä: sosiaalidemokraatit vastaan tekninen vaaliliitto – eli kaikki muut. Demarit joutuivat totuttelemaan outoon tilanteeseen, kaupungin johdossa ei olekaan omaa naista tai miestä.

Ennustettavissa olleista jännitteistä huolimatta Harjavallan luottamushenkilöt ja virkamiehet ovat päässeet valtuustokauden alkumetreillä hyvään yhteistyöhön. Kevään tunkkainen ilmapiiri on haihtunut ja ilmassa on selvästi vahvaa yhteistyön henkeä. Kaikilla on halu päästä asioissa eteenpäin.

Vauhtia syksyyn on tuonut uusi kaupunginjohtaja, joka kuuluu aloittaneen sidosryhmätyön hartiavoimin. Kaupunginjohtajan työssä Kuuselalla on opeteltavaa, mutta toimeen tarttumisessa hän on jo näyttänyt kyntensä. Kaupungintalolla normaaliin pääseminen kestänee aikansa, mutta ainakin luottamushenkilöt ovat jo nousseet alhosta.

Haasteita Harjavallalla riittää. Paikkakunta on teollisuusjätti, joka ei houkuttele asukkaita eikä kaupan alan palveluita. Vahvassa työpaikkaomavaraisuudessa kylpevä kaupunki jakaa elinvoimaansa erityisesti Porin suuntaan. Tämä luo haasteita etenkin taloudelle.

Elinvoimaa pitäisi pystyä suuntaamaan kotiin päin. Siinä riittää työtä uudelle kaupunginjohtajalle ja luottamushenkilöille.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio