Ässien ja Lukon liigakausi paketissa: Miksi satakuntalaisseurojen kausi päättyi aallonpohjassa?

Ässien ja Lukon liigakausi paketissa: Miksi satakuntalaisseurojen kausi päättyi aallonpohjassa?
Pasi Mattila

Satakuntalainen liigakiekkoilu sukelsi tänä keväänä 2010-luvun aallonpohjaansa, kun Lukon pelit päättyivät jo runkosarjaan ja Ässät pullahti lopulta ulos puolivälieristä.

Porissa maistellaan karvaaksi kääntynyttä sarjasijoitusta 9 ja Raumalla pyöritellään päitä sijan 12 merkiksi. Ei mennyt niin kuin piti.

Edellisen kerran sekä Lukko että Ässät ovat molemmat olleet puolivälierien ulkopuolella vuonna 2009. Tuona keväänä joukkueet kohtasivat tosipelien irvikuviksikin mainituissa playout-otteluissa, joissa panoksena oli voittajalle kesäloma ja häviäjälle lisätuska jatkopelien muodossa. Tuolloin Lukko tuuletteli lomaansa ottelusarjan voittajana ja Ässät pelasi tuskallisen pitkän kevään pelastaen lopulta pääsarjapaikkansa kalkkiviivoilla.

Tänä keväänä molemmat joukkueet ovat jo viettämässä kauden päättäjäisiään, kun todellinen taistelu mestaruudesta vasta alkaa. Miksi kävi näin?

Lukolta osattiin ennen tätäkin kautta odottaa paljon. Risto Dufvan kakkosmiehenä häärinyt Juha Vuori otti Lukko-laivan komentoonsa ja aikoi höystää konkariluotsin voitokasta konseptia omilla mausteillaan. Pieleen meni. Raumalla ajauduttiin huonojen pelaajapäätösten ja toimimattoman pelisysteemin sekamelskaan, joka johti liian hurjaan tappiokierteeseen. Valmentajanvaihtokaan ei muuttanut asioita tarpeeksi.

Myös Porissa lähdettiin uuden miehen johdolla taisteluun. Jyrki Ahon avauskauden piti lähtökohtaisestikin olla rakentamisen aikaa. Kuten valmentaja itsekin sanoi, urheilussa päästiinkin alulle, jopa niin hyvälle, että runkosarjan kuudes sija ja suora puolivälieräpaikka oli näpeissä aivan viimeiselle kierrokselle saakka. Ilvestä vastaan rikkonaisesta pataryhmästä loppui kaikki muu paitsi tahto. Se ei tällä kertaa riittänyt.

Ensi kaudella ei Satakunnassa enää samaan tyyliin ryvetä. Lukko aloittaa uuden projektinsa vielä nimeämättömän valmentajan johdolla ja Ässissä Ahon toisen kauden on luonnollisesti tarkoitus kääntää suuntaa yhä ylöspäin.

Ennen ensi kautta kiekkoa ehtii kuitenkin nähdä vielä Satakunnassakin, sillä kummankin seuran A-nuoret ovat yhä vahvasti mukana mestaruustaistelussa, eikä satakuntalainen finaalikaan ole mahdottomuus.

Kommentoi pääkirjoitusta: Julkaisemme lukijoiden kommentteja mielipideaukeamalla. Sähköpostit: sk.mielipide@satakunnankansa.fi. Kirjeet: Satakunnan Kansa / mielipiteet, PL 58, 28101 Pori


Lue myös nämä


Kommentit (9)

  • Nimetön

    Asia on muuten niin, että Ässien kirstunvartijoiden on tehtävä jotain, tai kansa äänestää jaloillaan! Ei meitä porilaisia viedä kuin kuoriämpäriä, vuodesta toiseen !!!

  • Nimetön

    Toinen joukkue on koottu rahalla ja toinen joukkue ei. Toinen joukkue vilisee nimiä ja toinen junnuja. Valmennus rahajoukkueessa ei niin hyvä ja toisessa ei niin huano , yhteenveto: jääkiekko tarvitsee maalintekijöitä, ei mitään älyttömiä hienouksia ja sydämellään pelaavia pelaajia and that is it!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös