Ville Hammarberg

Onnibussit lähtevät vanhalta linja-autoasemalta, Satakunnan Liikenne matkakeskuksesta, Porin Linjat Satapaskan vierestä, kaupunkijuna torin nurkalta, vesibussi jokirannasta ja junat rautatieasemalta. Jotta soppa olisi vielä sakeampaa, on Tiilimäellä valtatie kakkosen liittymät varustettu uusin opastekyltin. Ne näyttäisivät kertoa, että matkakeskus ja P-paikka löytyvät aivan toiselta suunnalta kuin juna-asema. Tuo kylttirivistö johdattaa kulkijansa Tiilimäen kautta radan ja VT2:n väliselle pienelle pysäköintialueelle, josta tosin porttaalitunnelin kautta kykenee kävelemään itse matkakeskukseen.

Positiivisiakin asioita toki löytyy. Lähin baari, kahvila-ravintola Rattaanpyörä on pitkin perintein pitänyt seinäkelloaan kymmenen minuuttia etuajassa, jotta mallasjuoman hypnotisoimat matkustavaiset eivät myöhästyisi bussista tahi junasta.

Eduskuntatalo on nyt hienossa kunnossa. Sen 80-vuotiaat puu-upotuksin koristellut ovet ja istuntosalin jakaranda-pöydät ovat enemmän kuin upeassa kiillossa. Kiillon salaisuutena on kirvojen eritteistä tehty lakka. Osa kunniasta kuuluu myös Porille. Nimittäin Porin Tarmo edesauttoi merkittävästi keskimatkan juoksija Wilson Kirwan kotoutumista Suomen juoksuradoille hakemalla hänelle aikoinaan vuoden oleskelulupaa. Kirwa on ainut mies, joka on voittanut samoissa SM-kisoissa 400, 800 ja 1 500 metrin juoksun.

Ei ole montakaan vuotta siitä, kun Kirjurinluotoon suunniteltu suuri Event Arena karahti kiville hankkeen puuhamiesten erimielisyyksiin. Makkaramiljonääri Jussi Salonoja saa varmasti vieläkin pelkästään sanasta "Pori" näppylöitä.

Nyt vuorostaan perussuomalaiset ehdottavat Poriin suurta musiikki- ja kongressikeskusta.

Kuitenkin vielä lokakuussa vuonna 2013 areenahanke sai perussuomalaiset suorastaan raivoihinsa. Ismo Läntinen (ps.) hämmästeli Event Arenan olevan urheilutalo, jonka käyttämiseen seuroilla ei olisi varaa. Markku Palomäki (ps.) tivasi esittelijöiltä, kuinka korkealla areena on Kokemäenjoen vedenpinnasta. Pertti Mäenpää (ps.) ei innostunut areenasta Kirjurinluodossa.

Ehkäpä aika on nyt toinen. Ajatus Laura Huhtasaaresta laulamassa Wagneria tuhatpäisille yleisöille varmasti kiehtoo persuja.

Demarinaiset ovat todellakin kaksin käsin vallankahvassa Porissa. Kaupunginjohtaja on demarinainen, kv:n ja kh:n puheenjohtajat ovat demarinaisia. Sd-valtuustoryhmän puheenjohtaja on nainen. Viimeisimmässä valtuustossa pöytäkirjantarkastajiksi esitettiin kahta demaria eli Diana Bergroth-Lampista ja Elsa ... anteeksi Esa J. Anttilaa. Onneksi valtuuston puheenjohtaja Krista Kiuru havaitsi poliittisen skandaalin kahden samaan puolueeseen kuuluvan tarkastajan käytöstä ja sumplasi toisen demarin pois.

Nextjetin ongelmat ovat selvinneet. Yhtiö ei ole myynyt nettisivuillaan lentoja Helsingin ja Porin välille. Lennot ovat sen sijaan välille Helsingfors-Pori. Ei siis Helsinki-Pori tai edes Helsingfors-Björneborg. On siinä ollut ulkomaalaisilla päänraaputtamista.

Ulvilassa on jo päätetty yksi virka ennen kuin siitä on edes päätetty. Vanhakylän koulun rehtori Kimmo Vepsä (kok.) aikoo Ulvilan Seutu -lehden mukaan hakea kotikaupunkinsa sivistysjohtajaksi. Ulvilan demarit myöntävät viran mieluusti Vepsälle kiitokseksi kuntaliitosyhteistyön vuosista. Kokoomuksen Anne Holmlund -siipi puolestaan pääsee ryhmän kiusallisesta pellavapäästä eroon, sillä toimialajohtajana Vepsä ei enää voi olla kaupunginvaltuutettu.

Porin kaupungin ulkoporilaisille lähettämät rakkauskirjeet alkavat tuottaa tulosta. Yksi paluumuuttajista on entinen Yle Satakunnan, nykyinen YLE Tampereen päällikkö Sinikka Tuomi.

Tuomi kuitenkin muistuttaa, että jatkaa työssäkäyntiään Tampereella ja siirtyy asumaan Poriin läheistensä takia.

–Ei sinun tarvitse olla mustasukkainen, vaikka Tampere onkin nuorempi, eläväisempi ja iloisempi - sellaisia nuoret usein ovat. Jaksavat innostua ja tehdä suuria. Iso osa sydämestäni kuuluu kuitenkin aina sinulle. Arvostan suoruuttasi, rohkeuttasi ja ikääntymisessäkin säilynyttä rosoasi.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Mikä ihmeeen rakennuttamisen kiima iski Persuihin Jyväskylän kokouksen jälkeen? Jäikö Soinin ulosheitosta ja puolueen sisäisestä valtaamisesta niin hyvä mieli, että sen kunniaksi jokaiseen isompaan kaupunkiin täytyisi rakennuttaa Paviljongin tapainen muistorakennus! ”Kuulehan sie poika. Meidän puolueen tarina syttyi uudestaan silloin, kun Soini läks ja se tapahtui juuri Paviljongissa. Siellähän minäkin olin.” jutustelee varmaan nykypersu pojalleen….

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio