Mestaruusjahtia kolmessa lajissa – Penkkiurheilijan kultaiset viikot alkavat Satakunnassa nyt

Narukerä pelaa jääpallon Suomen mestaruudesta, Lukko taistelee Liigan runkosarjan kärkipaikoista, Ässät yltää pitkästä aikaa pudotuspeleihin, ja MuSa on marssimassa kohti kolmatta peräkkäistä SM-kultaa.

5.3. 3:00

Kun lumet alkavat sulaa ja aurinko pilkistellä taivaalta, tietää se useimpien palloilusarjakausien huipentumista.

Satakunnassa keväästä on tulossa harvinaisen kimalteleva. Niin kirkas, että oikein häikii.

Yksi SM-mitali on jo varma, sillä Narukerä hakee seurahistoriansa toista jääpallon Suomen mestaruutta kotikentällään Porissa ensi viikon lauantaina. Finaali pelataan yhdestä poikki -periaatteella ja paikallista jääpallohuumaa voi liioittelematta kutsua 2000-luvun kovimmaksi, mitä maakunnassa on nähty. Kahtena edellisenä vuonna saavutetut pronssit saavat jatkokseen kirkkaamman mitalin.

Jääpallon loppuottelu on pelattu Porissa vain kaksi kertaa aiemmin. Vuonna 1986 tekojääradan vihkiäiskauden päätteeksi loppuottelu oli myönnetty Poriin, vaikka finaalijoukkueet tulivat Lappeenrannasta ja Oulusta.

Toinen kerta oli keväällä 2005, kun finaali pelattiin kaksiosaisena. Tekojääradalle kerääntyi ennätysyleisö (2 152 katsojaa), mutta suurin osa joutui pettymään lopputulokseen. Narukerä jäi hopealle Tornion Palloveikkoja vastaan.

Narukerän toistaiseksi ainoan mestaruuskevään 1999 finaali pelattiin yksiosaisena Helsingissä.

Tänä keväänä asetelma on herkullinen ja tunnelma odottava. Narukerä ei ole hävinnyt kauden aikana yhtään kotiottelua, ja lajin suosio tuntuu saaneen upeasti nostetta. Tulosten lisäksi siihen ovat vaikuttaneet värikäs välieräsarja Porvoon Akillesta vastaan, ja porilaisseuran esimerkillisen aktiivinen puserrus innostuneisuuden maksimoimiseksi.

Hyvänä esimerkkinä toimii loppuotteluun myydyt lippupaketit, jotka on hienosti tuotteistettu paikallisten pelaajasuuruuksien nimillä. Tarjolla oli Pertti Ratsula ulkovip -paketti sadalle hengelle, Samuli Helavuori vip -lippuja 25 hengelle, Erkki Väkiparta saunavip -paketti 15 henkilölle ja Lauri Arponen vip -liput 30 henkilölle. Kaikki nämä on jo myyty loppuun. Hyvää pöhinää!

Paikallista jääpallohuumaa voi liioittelematta kutsua 2000-luvun kovimmaksi, mitä maakunnassa on nähty.

Kolmannessa välierässä 3–0-maalin Akilleksen verkkoon laukonut Tomi Mustonen hakee kultaista kruunua pitkälle uralleen Narukerän punaisessa paidassa.

Tunnelma on nousussa myös katetun jääareenan puolella. Viime vuosina asemansa jääkiekkoliigan yhtenä kärkiseuroista sementoinut Lukko taistelee runkosarjan kärkisijoista yhdessä Tapparan ja Ilveksen kanssa.

Runkosarjan voitto toisi raumalaisille eurojen lisäksi kotiedun kaikkiin kevään play offs -sarjoihin ja kovimman ennakkosuosikin viitan, mutta juuri nyt ykköstila näyttää menevän Tampereelle. Yksi kovimmista mestarisuosikeista Lukko on joka tapauksessa.

Liigan runkosarja huipentuu samana viikonloppuna jääpallofinaalin kanssa. Porilaisittain asetelma on herkullinen, sillä Ässät on käytännössä jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa sitten kevään 2018.

Ässien runkosarjan paketoi kotiottelu Sportia vastaan viikon päästä lauantaina, joten luvassa on varsinainen superlauantai Porin urheilukeskuksessa. Aikataulut menevät mukavasti niin, että kaikki halukkaat ehtivät molempiin peleihin.

Sisälajeissakin tuoksuu porilaismitali.

Kaksi edellistä naisten futsal-liigan mestaruutta voittanut Musan Salama on jälleen suurin mestarisuosikki. Porilaisjoukkue on jäänyt kauden aikana vain kerran ilman pisteitä ja johtaa sarjaa näytöstyyliin.

Kulta siintää taas horisontissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut