Suomi-Areenan ja Pori Jazzin teennäinen yhteistyö päättyi yllättäen – riittääkö molemmille tapahtumille yleisöä?

Poliitikkojen houkuttelu kesken lomaa Poriin olisi ollut poikkeuksellisen hankalaa ensi kesänä, koska eduskuntavaalit pidetään keväällä, eikä painetta julkisiin esiintuloihin ole.

10.9. 3:00

Pori Jazzin ja Suomi-Areenan historiallinen yhteys katkeaa, kun tapahtumat järjestetään ensi kesänä eri viikoilla.

Eriyttämisen motiivi on areenaosallistujien antama palaute. Keskustelutilaisuuksia pitävät yhdistykset ja yritykset ovat huomanneet kasvavaa vaikeutta saada paikalle yhteiskunnan päättäjiä.

Heinäkuusta on muotoutunut yhä selvemmin lomakuukausi, jota ei haluta katkaista.

Vaikka areenayleisölle osallistuminen voi olla osa lomailua, sitä se ei ole paneeleissa puhuville poliitikoille, virkamiehille, vaikuttajille ja yritysjohtajille.

Ykkösrivin poliitikkojen houkuttelu lomakaudella kaupunkiin olisi ollut ensi vuonna erityisen vaikeaa, sillä takana on eduskuntavaalit, eikä osallistumiseen ole luonnollista pakkoa.

Keskeisten poliitikkojen osallistuminen on keskustelutapahtumalle olennaista, sillä heidän perässään tulevat muut päättäjät ja myös suuri yleisö.

Suomi-Areenan ajankohdan siirto kertoo myös muutostarpeesta. Jotain uutta on yritettävä.

Maailma on muuttunut siitä, kun areena synnytettiin jazzien yhteyteen.

Alkuvuosina yhteys jazzfestivaaliin oli toiminnallisesti tiiviimpi. Yritysvieraat vietiin illanviettoon jazzkadun kautta festivaaleille.

Nyt tällainen yhteys on katkennut ja illanvietto tapahtuu keskustassa. Ydinkeskusta on muovautunut festivaalialueeksi, minkä kaduilla ja ravintoloissa jatketaan tapaamisia ja keskusteluja.

Kuluneen kesän yhteys areenan ja jazzien välillä oli ohut, jopa teennäinen. Kirjurinluotoon oli sijoitettu yksi keskustelulava, mutta siihen se jäi.

Yhteistyön tasosta kertoo, että ajankohdan muutos tuli uutisena myös Pori Jazzille.

Pori Jazzille areenan ajankohdan muutos on ikään kuin paluu menneisyyteen ja avaa toki mahdollisuuksia.

Lähes ikuinen ongelma kaupungin rajallisesta majoituskapasiteetista ainakin osin helpottuu. Samalla jazzfestivaali saa tarvittaessa koko kaupungin haltuunsa.

Itse asiassa nyt toteutuva tapahtuminen eriyttäminen on sanottu julki jo muutama vuosi sitten jazzin silloisen johdon suulla.

Kulunut kesä oli niin jazzille kuin muullekin tapahtumabisnekselle vaikea. Isot ja perinteiset tapahtumat porskuttivat ennätyksiä, mutta suurella osalla festivaaleista jäätiin tavoitteista. Pori Jazz kuului jälkimmäiseen joukkoon – suurimmaksi osaksi poikkeuksellisen sateisen sään vuoksi.

Pori Jazz pääsee pohtimaan festivaalin tulevaisuutta nyt ilman Suomi-Areenan mukanaoloa. Ilmoille on heitetty esimerkiksi mahdollisuus jazzkadun paluusta.

Ydinkysymys on, riittääkö Poriin yleisöä molemmille kesätapahtumille? Lähdetäänkö esimerkiksi Helsingistä kahdesti kesässä Poriin?

Lähes ikuinen ongelma kaupungin rajallisesta majoituskapasiteetista ainakin osin helpottuu. Samalla jazzfestivaali saa tarvittaessa koko kaupungin haltuunsa.

Lue lisää: Pori Jazz yllättyi Suomi-Areenan uudesta aikataulusta – kokonaan oma viikko saattaa tuoda muutoksia festivaaliin

Lue lisää: Porin tapahtumakesään iso mullistus vuonna 2023 – Kahden suurtapahtuman superviikko jää unholaan

Noormarkusta kotoisin oleva Kirsi Alm-Siira juonsi kauppatorilla Suomi-Areena-keskustelun. Aiheena oli korkeakoulutuksen mahdollisuus kaikille. Mukana keskustelemassa olivat mm. Annika Koljonen Oikismentorointiohjelma ry:stä ja Ida Viitamäki Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy:sta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut