Osaajapula ei ratkea laastarilla, työyhteisöt kaipaavat tukea

Pula sosiaalityöntekijöistä ja psykologeista on vain laajemman ongelman kärki.

13.3. 3:00

Huutava pula sosiaalityöntekijöistä Pohjois-Satakunnan lastensuojelussa näyttää helpottaneen, ainakin hetkellisesti. Uhka osaavan työvoiman puutteesta säilyy ja on paljon laajempi.

Kuntien eläkevakuuttaja Keva selvitti viime vuonna kuntien työvoimatarvetta. Osana selvitystä se laati vuoteen 2030 ulottuvan ennusteen työvoimatarpeesta.

Raportti on karua luettavaa. Tilanne vuosi sitten tehdyn selvityksen jälkeen on vain pahentunut.

Yksittäisistä ammateista suurin vaje on psykologeista ja sosiaalityöntekijöistä. Sekä terveydenhuoltoalalla ja opetustoimessa osaajavaje pahenee jatkuvasti. Lastentarhanopettajien, erityisopettajien ja hoitajien osalta vajeessa puhutaan tuhansista ammattilaisista, Satakunnassakin sadoista.

Ratkaisuiksi työvoimapulaan on esitetty työperäistä maahanmuuttoa, sekä koulutuspaikkojen nopeaa kasvattamista. Kolmas keskeinen on palkkauksen kohentaminen.

Tällä hetkellä kunta-alan työsopimukset ovat katkolla ja pitkittyvän työtaistelun uhka leijuu ilmassa. Valtakunnansovittelija on kutsuttu johtamaan neuvotteluja.

Palkkaus on merkittävä osa alan vetovoimaa, mutta ei ainoa. Palkkakilpailusta muodostuu helposti huutokauppa, jolla päästään yli akuutin kriisin, mutta ei ratkaista keskeistä ongelmaa.

Lisäkoulutuspaikoilla, ulkomaisella työvoimalla ja rahalla laastaroidaan ongelmaa, mutta haava laastarin alla jää helposti tulehtuneeksi.

Suurimmat ongelmat kunta-alan työntekijäpulaan liittyvät työn organisointiin ja työkulttuuriin.

Työntekijöiden jaksamisesta ja työhyvinvoinnista huolehtimisessa korulauseet on vaihdettava käytännön tekoihin. Kalliit ”Tule meille kivoihin töihin” -kampanjat ovat turhia, jos työpaikka ei kohtele tekijöitään aidosti hyvin. Vetovoima muuttuu työntövoimaksi.

Kunta ja valtio ovat olleet turvallisen isännän maineessa, mutta maine on rapautunut. Jos uusi hoitoalan yritys saa hetkessä täytettyä 50 tai 100 uutta pestiä, miksi julkisen sektorin pesteissä väki ei pysy edes samalla palkalla? Kunnat kilpailevat opetusalan ammattilaisista.

Ennen työntekijälle sanottiin, että voithan vapaasti valita jonkun muun työn. Se juna meni jo. Uusia tulijoita ei yksinkertaisesti ole, eikä tyytymätön työntekijä anna parastaan.

Uudet hyvinvointialueet ovat valtava tilaisuus uudistaa sosiaali- ja terveysalan työelämämalleja niin, että tekijät pysyvät siellä. Opetusalalla on kunnissa pystyttävä samaan.

Pohjois-Satakunnassa lastensuojelun tilannetta saatiin parannettua. Keinovalikoimassa oli tilapäisen palkankorotuksen lisäksi puuttuminen johtamisen epäkohtiin. Siinä riittää haastetta jokaisella työpaikalla.

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymässä on paikattu osaajapulaa monin keinoin. PoSa ei ole työvoimapulansa kanssa yksin, pula ammattilaisista on koko maassa tikittävä aikapommi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut