Yleisötilaisuuksien rajoitusten poistaminen ei tarkoita täyttä tupaa Ässien liiga-avaukseen - Pääkirjoitukset - Satakunnan Kansa

Yleisötilaisuuksien rajoitusten poistaminen ei tarkoita täyttä tupaa Ässien liiga-avaukseen

Isomäki-areenaa ei oteta täyteen, vaikka yleisöä niin paljon tulisikin. Toisaalta pelkona on myös se, että yleisöä ei lopulta riitä edes jonoksi asti.

5.9. 3:00

Elokuun viimeisinä päivinä Lounais-Suomen aluehallintovirasto (avi) kumosi Satakuntaa koskeneet, koronaviruksesta johtuneet määräykset yleisötilaisuuksien järjestämisestä.

Avin viesti oli, että yleisötilaisuuksista ja yleisistä kokouksista poistuu lähikontaktin välttämisvaatimus, mutta edelleenkin asiakas- ja yleisötilojen hallinnasta vastaavat toimijat velvoitetaan estämään epidemian leviämistä.

Moni ymmärsi tämän niin, että esimerkiksi tulevana perjantaina ensimmäisen liigaottelunsa pelaava Ässät voi nyt ottaa Isomäki-areenan täyteen. Olisi tilanne, jossa pitkän odotuksen jälkeen liigakiekon ääreen voisi ahtautua lähes 6 500 katsojaa.

Näin asia ei kuitenkaan ole.

Perjantaina 10. syyskuuta, kun Vaasan Sport saapuu Poriin, ottaa Ässät areenallensa todennäköisesti noin 80 prosenttia hallin kapasiteetista.

Vaikka yleisötapahtumien turvavälivaatimukset ovatkin poistuneet, toimii Ässät näin kahdesta syystä.

Ensinnäkin yleisötilaisuuden järjestäjänä sen on tehtävä parhaansa epidemian leviämisen estämiseksi, aivan kuten avi velvoittaa.

Toisaalta Ässiä koskevat ottelutapahtumissa myös ravintolarajoitukset, joiden mukaan ruokaravintoloissa on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

On myös muistettava, että vaikka Ässät ottaisi halliinsa noin 80 prosenttia sen kapasiteetista, niin saattaa hyvinkin olla, että tämä raja ei koskaan täyty.

Ässissä ja koko liigakartalla pelätään, että kaiken korona-aikana koetun ja nähdyn jälkeen ihmiset eivät lippuluukuilla parveile.

Porilaisseuran taustajoukoissa ollaan lähes varmoja, että lippuja ei kauden ensimmäisiin peleihin myydä loppuun tai edes lähelle. Yleinen ilmapiiri koronaviruksen ympärillä pitää ihmiset varpaillaan, eikä tapahtumiin lähtö ole ensimmäisenä mielessä.

Ensimmäinen totuuden varmasti paljastava ottelu Porissa pelataan 25. syyskuuta, kun hallitseva Suomen mestari Lukko saapuu vieraaksi Satakunnan paikallistaisteluun.

Ässissä elätellään toiveita, että tuolloin kaikki rajoitukset olisi jo purettu ja katsomoon ja ravintoloihin saisi vapaasti ottaa väkeä.

Syytä on kuitenkin muistaa, että epidemiatilanne voi vielä kaikesta huolimatta kääntyä myös toiseen suuntaan. Avi on varautunut tekemään päätöksiä myös vastakkaiseen suuntaan.

On tärkeää, että Ässät näkyvänä tekijänä pyrkii tekemään kaikkensa, jotta liigaottelu Isomäki-areenassa on turvallinen kokemus.

Ässät aikoo myydä noin 80 prosenttia yleisökapasiteetista kauden ensimmäisiin Liiga-otteluihinsa. Seurassa kuitenkin pelätään, että täyttöaste jää paljon tätä pienemmäksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: