Satakunnan helmiä pitää markkinoida yhteisvoimin - Pääkirjoitukset - Satakunnan Kansa

Satakunnan helmiä pitää markkinoida yhteisvoimin

Sijainti on oleellinen peruste vapaa-ajan matkakohteiden valinnassa.

Jämin alue on yksi Satakunnan piilevistä helmistä.

11.7.2016 2:10

Luksuspaikka, jonka olemassaolosta ei edes aiemmin tiedetty. Vierailevat motoristit kiteyttivät Kankaanpään Seudussa 4.7. ajatuksen, jonka moni muualta Pohjois-Satakuntaan saapuva allekirjoittaa.

Jämin alue on helmi, jollaisia ei joka seudulta löydy. Korkeat harjut ja kirkasvetiset lähteet luovat alueelle oman tunnelmansa, joka suorastaan pakottaa kiireisemmänkin ihmisen luontoon liikkumaan.

Pohjoissatakuntalaisille alue on itsestään selvä, onhan se ”ollut aina olemassa”. Esimerkiksi itäsuomalaiselle kotimaan matkaajalle Jämi ei kuitenkaan nimenä paljoa sano, ellei matkaaja vahingossa googleta aktiviteetteja Pohjois-Satakunnan alueelta. Silloinkaan Jämi ei ponnahda ensimmäisenä hakutuloksiin.

Jämin valtteina matkaajille on luonnon ja aktiviteettimahdollisuuksien lisäksi loistava sijainti. Tampereelta ja Porista alueelle pääsee tunnissa, Seinäjoelta puolessatoista.

Varsinkin nuoremmille sukupolville sijainti on oleellinen peruste vapaa-ajan matkakohteiden valinnassa. Luonnossa samoilun lisäksi ihmiset kaipaavat hyviä palveluita ja tarvittaessa mahdollisuuden siirtyä nopeastikin urbaaniin ympäristöön. Pitkät lomat korpien kelomökeissä eivät hektiselle nykyihmiselle välttämättä sovi.

Kuinka Jämin kaltaiset piilotetut helmet sitten voisivat saada paremmin näkyvyyttä? Avainsanoja ovat yhteistyö eri toimijoiden kesken ja potentiaalisen asiakkaan kokema palvelun helppous ja monipuolisuus.

Yksittäinen luontokohde ei välttämättä ole vielä sellainen vetovoimatekijä, joka laukaisisi matkapäätöksen. Jos samaan pakettiin pystytään tarjoamaan esimerkiksi retket Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistoon, Selkämeren rannalle ja Porin kulttuurikohteisiin, kiinnostavuus kasvaa huimasti. Samalla matkaaja (ja hänen rahansa) saadaan pidettyä maakunnassa useamman päivän.

On tärkeää, että matkailun mahdollistamat perusraamit ovat kunnossa. Satakunta.fi:n kaltaiset koontisivustot ovat tärkeitä, niin kuin myös elinkeinostrategioihin kirjoitetut kauniit lauseet oman ympäristön hyödyntämisestä ja hyvinvoinnin edistämisestä.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin yrittäjien välinen aito yhteistyö ja ponnistelu ihmisten houkuttelemiseksi loistavien kohteiden äärelle.

Yhteistyö paranee niin, että naapuriyrittäjän saamaa lisäkauppaa ei nähdä itseltä pois, vaan se voi olla mahdollisuus myös omalla liiketoiminnalle. Kakkua pitää kasvattaa, eikä jakaa vain vanhaa uusiksi.

Kommentoi pääkirjoitusta: Julkaisemme lukijoiden kommentteja mielipideaukeamalla. Sähköpostit: sk.mielipide@satakunnankansa.fi. Kirjeet: Satakunnan Kansa / mielipiteet, PL 58, 28101 Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: