Pääkirjoitus: On kaksi syytä, miksi Eurajoen risteys sai valtiolta remonttirahaa - Pääkirjoitukset - Satakunnan Kansa

On kaksi syytä, miksi Eurajoen risteys sai valtiolta remonttirahaa

4.6.2020 3:00

Kansanedustajat Kristiina Salonen (sd.) ja Eeva Kalli (kesk) laittoivat satakuntalaisen edunvalvonnan kerralla uusiksi.

Satakunnan edunvalvonnan murheenkryyni on ollut kasitie. Poliitikkoja ja muita edunvalvojia on syystä hiillostettu, kun saamisia valtion suunnalta on ollut kovin vähän.

Nyt ei ole syytä moitteisiin.

Eurajoen risteysrahojen saaminen on voitto maakunnalle ja satakuntalaisille edunvalvojille.

Ja vaikka glooriaa jaetaan kansanedustajakaksikolle, niin on taustalla ollut muitakin ja työtä on tehty pitkään, esimerkiksi Satakuntaliiton rooli on ollut merkittävä

Lisäbudjetissa jättiyllätys Satakuntaan – Eurajoen eritasoristeykselle valtiolta 30 miljoonaa

Mistä syystä rahoitus saatiin juuri nyt? Siihen on kaksi ilmeistä syytä.

Ensimmäinen on koronaviruksen aiheuttama pandemia ja erityisesti sen tuomat talousvaikutukset. Ilman koronavirusta työt eivät alkaisi Eurajoella.

Valtion motiivi on laittaa rahaa julkisiin hankkeisiin, kun talous on vajoamassa vakavaan taantumaan. Julkisten infrahankkeiden rahoittamisella yritetään pitää talouden rattaat pyörimässä, keynesiläisen talousteorian oppien mukaisesti.

Risteysremontti on puhtaasti elvytyshanke, joka teollisuuspoliittisten ulottuvuuksien lisäksi kehittää voimakkaasti myös liikenneturvallisuutta.

Toinen syy, miksi rahoitus Eurajoelle saatiin, on Kristiina Salosen ja Eeva Kallin tekemä työ.

Politiikassa pitää nähdä mahdollisuudet. Nyt sellainen tuli eteen – paljolti ulkopuolisista tekijöistä – ja se käytettiin hyväksi.

Tällaiset hankkeet eivät etene ilman, että pääministeri- ja valtiovarainministeripuolue ovat samoilla linjoilla.

Kristiina Salonen (sd.) on ollut yhteydessä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakkaan (sd.). Eeva Kalli (kesk.) on kontaktoinut valtiovarainministeri Katri Kulmunia (kesk.).

Salonen on sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja. Sama asema on myös Kallilla keskustan eduskuntaryhmässä, mikä on kova saavutus ensimmäisen kauden kansanedustajalta.

Asemiensa kautta heillä on puhe- ja vaikutusvaltaa omissa puolueissaan. Heitä on kuunneltava ja heidät on otettava huomioon.

Kansanedustajat käyttivät hyväksi tilanteen, jossa kaikki osui kohdalleen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: