Porilaisen tosi-tv-tähden Henrik Mykrän Ferrari-kaahailuun liittyy toinen rikosepäily - Pääkirjoitukset - Satakunnan Kansa

Porilaisen tosi-tv-tähden kovavauhtisen Ferrari-kaahailun tutkinnassa uusi käänne – yksi syy painaa nuorten miesten kaasujalan yhä useammin lattiaan

24.7.2020 3:00 | Päivitetty 24.7.2020 10:24

Lounais-Suomen poliisi on erittäin huolissaan korkeista ylinopeuksista, joita poliisipartiot ovat mitanneen Satakunnan teillä. Ilmiö ei ole uusi, mutta sitäkin huolestuttavampi. Törkeisiin lukemiin nousevien ylinopeuksien kasvu kertoo asenneilmapiirin muuttumisesta. Osittain tähän ovat syynä törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista langetettavat löysät rangaistukset.

Kaahailijoiden määrä kasvanut Lounais-Suomessa –  Törkeitä ylinopeuksia 50 prosenttia enemmän kuin viime vuonna

Korkein oikeus (KKO) linjasi heinäkuussa antamassaan ennakkopäätöksessä, että 500 metrin matkalla ajettu erittäin kova ylinopeus ei edellytä edes ehdollista vankeusrangaistusta, jos muut olosuhteet eivät puolla kovempaa tuomiota.

Ennakkotapauksessa oli kyse siitä, että 18-vuotias kuljettaja oli ajanut 190 kilometrin tuntinopeudella yleisellä tiellä, jonka nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa. Kuljettajan kyydissä ei ollut matkustajia ja ajo-olosuhteet olivat tekopaikalla hyvät.

Korkein oikeus linjasi, että tällaisesta ylinopeudesta voidaan tuomita sakkorangaistus. Nuorukaisen tuomioksi jäi 110 päiväsakkoa. Minimituloilla näin törkeän ylinopeuden nettohinnaksi jää siis Suomessa jatkossa 660 euroa, koska päiväsakon alin hinta on 6 euroa.

Poliisin mukaan korkeisiin ylinopeuksiin syyllistyvät useimmiten nuoret miehet. Siinä mielessä KKO:n ratkaisema tapaus on klassinen esimerkkitapaus. Vain kahta kuukautta ennen kaahailuaan kortin saanut nuori oli lähtenyt huimaan, tien nopeusrajoituksen yli tuplanneeseen kiihdytykseen hetken mielijohteesta. KKO katsoi, että kyse ei ollut tarkoituksellisesta lain uhmaamisesta.

KKO:n ennakkopäätöksen viitoittama oikeuskäytäntö ei ole omiaan ainakaan kiristämään yleistä asennoitumista korkeisiin ylinopeuksiin. Pahimmillaan piittaamattomuus voi johtaa jopa tarkoituksenmukaiseen lain rikkomiseen.

Ääriesimerkkinä voidaan mainita porilaisen tosi-tv-tähden älytön kaahailu Ferrarilla Porissa kakkostiellä. Satakunnan Kansan saamien tietojen mukaan tapauksen tutkinta on saanut uuden käänteen.

Ferrarilla yli 300 kilometrin tuntivauhtia kaahannut määrättiin ajokieltoon – ”Poikkeuksellinen tapaushan tämä on”, sanoo poliisi

Netissä salamannopeasti levinneelle videolle taltioitunut kaahailu yli 300 kilometrin tuntinopeudella yleisellä tiellä on poikinut toisenkin rikosepäilyn. Ferrarin ratin takana kaahaillutta Ex on the Beach -sarjasta julkisuuteen ponnahtanutta Henrik Mykrää epäillään yhä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hän on tunnustanut teon.

Poliisi epäilee kuitenkin toistakin miestä rikoksesta. Videon kuvannut mieshenkilö huutaa videolla Ferrarin vauhdin kiihtyessä, että "kolmonen on saatava rikki". Häntä epäillään yllytyksestä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Porilainen tosi-tv-tähti huristeli Porissa järkyttävää ylinopeutta Ferrarilla. Kaahailua auton sisältä kuvannut henkilö on myös epäiltynä rikoksesta. Kuvituskuva. Kuvan auto ei liity tapaukseen.­

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?