Festarikohussa oli pelkästään huonoja vaihtoehtoja tarjolla - Pääkirjoitukset - Satakunnan Kansa

Pori möhli festarikohussa kunnolla – lopulta kaupunki valitsi surkeista vaihtoehdoista vähiten väärän

24.1.2019 17:07

Porin kaupunki teki lopulta oikean päätöksen estäessään Rock in the City -festivaalin tulon Kirjurinluotoon.

Tarjolla oli pelkästään huonoja vaihtoehtoja ja kaupunki joutui tekemään pakkoraossa ja kiireessä ratkaisun, joka oli vähiten väärä.

On selvää, että kaupungin organisaatiossa möhlittiin kunnolla. Festivaalijärjestäjä sai tapahtumaluvan Kirjurinluotoon ilman, että asiasta tiedettiin Visit Porin tai kaupungin johdossa.

Tämän ei pitäisi olla mahdollista. Asia on edennyt portaalta toiselle, ilman että kukaan olisi ajatellut kokonaisuutta.

Kaupunki joutuu ottamaan asiasta vastuun, mutta vikaa on muuallakin.

Tapahtumabisneksellä menee nyt lujaa. Isot tapahtumat kiinnostavat ihmisiä. On selvää, että tapahtumajärjestäjät etsivät markkinarakoa kasvualasta.

RH-Entertainmentin toiminnassa on nähtävissä käenpoikailmiö. Järjestetään rockfestivaali sinne, minne on jo luotu kysyntä.

Ajatus iskeä erityisesti Pori Jazzin ja osin myös Porisperen luomaan markkinaan on looginen ja täysin hyväksyttävä. Kyse on markkinataloudesta. Ja tietysti euroista.

RH-Entertainmentin toimintatavat olivat sellaisia, että toimijalle ei voi kauhean ruusuista tulevaisuutta ennustaa Porissa.

Yrityksen edustaja yritti kertoa julkisuuteen tekevänsä yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Tosiasiassa paikalliset tahot eivät festivaalista edes tienneet.

Ihmetystä herättää myös, että viranomaisten kanssa ei oltu tekemisissä festivaalin järjestelyistä.

Kaupungin perusteluissa estää festivaalin järjestäminen mainittiin väärä paikka.

Perustelu on oikea. Hanhipuiston parkkialue ei ole sopiva paikka festivaalille. Järjestäjän ajatuksissa olikin todennäköisesti käyttää Lokki-lavaa. Tämä osoittautui mahdottomaksi, koska Pori Jazzilla oli alueesta jo vuokrasopimus.

Oletettavasti päätöksessä otettiin huomioon myös vaikeasti määriteltävä kaupungin kokonaisetu. Vaikka markkinataloudessa eletään, niin kaupungilla on moraalinen velvollisuus ottaa huomioon Pori Jazzin ja myös Porisperen kanta.

Jo olemassa olevien ja paikallisten voimien vetämien festivaalien merkitys kaupungille on niin suuri, että pikavoittojen vuoksi niiden tulevaisuutta ei kannata vaarantaa.

Tilanteessa oli niin paljon epäselvyyttä, että päätös viheltää peli poikki oli perusteltu.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos