Pääkirjoitus: Pori jatkaa miljoonien eurojen ripottelua liikunta- ja urheilupaikkoihin – kaupunkilaisten toiveita kuunnellaan ennen kuin puhutaan rahasta - Pääkirjoitukset - Satakunnan Kansa

Pori jatkaa miljoonien eurojen ripottelua liikunta- ja urheilupaikkoihin – kaupunkilaisten toiveita kuunnellaan ennen kuin puhutaan rahasta

26.10.2019 3:00

Millainen Porin urheilukeskuksen pitäisi olla tulevaisuudessa?

Sitä on nyt lupa ideoida, sillä kaupunki haluaa kuunnella käyttäjiä, kun se laatii suunnitelmaa Isonmäen alueen kehittämisestä. Mielipiteensä ja ideansa kaupunkilaiset voivat antaa Porin nettisivuille avattuun kyselyyn.

Kysely on osa yleissuunnittelua, jonka tavoitteena on selvittää Isonmäen kehittämistarpeet, määritellä uuden palloiluhallin sijainti, löytää keinoja tekojääradan alueen käyttöasteen nostamiseksi, kehittää maauimalaa sekä stadionin profiilia tulevaisuuden tarpeisiin.

Juuri näin pitää toimia. Isonmäen kaltainen alue on käyttäjiä varten, eikä päinvastoin. Moni turvallisemman kulkemisen ja maauimalan kaappien uudistamisen kaltaisista jo annetuista toiveista on varsin pieniä ja arkisia parannuskohteita, jotka ovat enemmän tahdosta kuin rahasta kiinni.

Jos liikunnan ja urheilun kannalta keskeistä ja perinteistä aluetta halutaan todella kehittää ja päivittää, tarvitaan toki myös rahaa. Tekojääradan kattamisen ja jalkapallostadionin tapaisten toiveiden toteuttaminen ei ole ilmaista.

Kun aletaan puhua rahasta, valitettavasti edessä on aina myös pettymyksiä. "Miksi meiltä edes kysyttiin, jos emme ole siellä mukana", tuhahti eräs urheilutalosta toiveita ja näkemyksiä esittänyt palloilulajin edustaja, kun varmistui, että remontti tarkoittaakin häätöä.

Palloiluhallin kaupunki on urheilukeskukseen jo luvannut, vaikkakaan aikataulusta kukaan ei ole uskaltanut sanoa mitään. Yleissuunnittelussa halli saa paikkansa, ja joskus tulevaisuudessa se myös valmistuu.

Toivottavasti taloudelliset realiteetit eivät jätä urheilukeskuksen muita isoja kehitysajatuksia vain kauniiksi suunnitelmiksi.

Jos ajassa voisi palata hieman taaksepäin, olisiko kaupungin liikunta- ja urheilutiloja voinut suunnitella vielä kattavampana kokonaisuutena?

Pori on tällä vuosikymmenellä rakentanut uuden uimahallin 17,5 miljoonalla eurolla. Isonmäen jäähallin saneeraukseen kaupunki osallistui kuudella miljoonalla eurolla. Seuraavaksi miljoonia ripotellaan urheilutalon remonttiin, sitten uuteen palloiluhalliin ja kenties Isonmäen muuhun kehittämiseen.

Kaikki on päätetty ja tehty erikseen. Yhteissuunnittelu olisi voinut antaa synergiaa ja myös pidemmälle tulevaisuuteen kantavan kokonaisuuden.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: