Parannuksia yrittäjien toimintaedellytysten eteen on tehty - Pääkirjoitukset - Satakunnan Kansa

Parannuksia yrittäjien toimintaedellytysten eteen on tehty

4.7.2020 7:23

Suomen Yrittäjät ja sen aluejärjestöt julkistivat kesäkuussa jo yhdeksättä kertaa perinteisen kuntakyselyn tulokset.

Joka toinen vuosi toteutettava kuntabarometri toimii varsin kätevänä mittarina kuntien ja yrittäjien vuorovaikutuksessa.

Valtakunnallisesti tänä vuonna yrittäjille oli tärkeintä kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys, elinkeinopolitiikan asema kunnassa ja yrityspalvelut.

Parhaiten kunnat hoitavat yrittäjien mielestä infrastruktuurin ja heikoiten hankinnat.

Kyselystä paljastui myös, missä kunnissa on yrittäjien mielestä paras yrittää. Tällä kertaa ehdoton ykkönen pienistä kunnista on Kärsämäki Pohjois-Pohjanmaalla.

Tässä ryhmässä parhaiten koko Satakunnassa pärjäsi willin kansan Karvia, jossa yrittäjiä tuetaan monella tapaa. Se jakoi 5. sijan Inkoon kanssa. Satakunnasta Säkylä oli 10.

Keskikokoisten ja suurten kuntien joukossa ei maakunnastamme ole tälle listalle noussut ainuttakaan kuntaa.

Sen sijaan maakuntana Satakunta oli Yrittäjien kuntabarometrissa hienosti sijalla kaksi ja edelle kiilasi vain Etelä-Pohjanmaa.

Tämä osoittaa sen, että maakuntamme kunnissa on edellisen mittauksen jälkeen tehty paljon parannuksia yrittäjien toimintaedellytysten eteen.

Satakunnan yrittäjien vastauksista nousi erityisesti esille aloittavan yrittäjän palvelujen merkitys.

Lisäksi tärkeimpinä osa-alueina vastauksissa korostuivat verkostoitumisen tärkeys sekä rahoitus- ja investointineuvonta.

Satakunnan alueella elinkeinopolitiikan osa-alueiden tärkeysjärjestyksessä kärkeen nousi kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys ja toiseksi tärkeimpänä elinkeinopolitiikan asema kunnassa. Nämä toimivat Satakunnassa hyvin.

Kankaanpäässä yrittäjät pitävät elinkeinopolitiikan tärkeimpinä osa-alueina edellä mainittujen lisäksi myös kunnan hankintapolitiikkaa.

Sen sijaan kovimmaksi haasteeksi yrittäjien mielestä nousi edelleen Kankaanpään tunnettuuden ja vetovoimaisuuden lisääminen. Yrittäjien usko siihen, että kaupunki olisi vetovoimainen yritys- ja asuinpaikka, on hiipumassa. Yrittäjät kaipaavat selkeästi järeämpiä ja näkyvämpiä toimia eikä pelkkää sanan helinää.

Kankaanpäässä suurin vetovoimatekijä on torstaisin toripäivien mustamakkaran myynti. Paikalliset yrittäjät ovat huolissaan kaupungin tunnettuuden hiipumisesta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: