Perussuomalaiset vastustivat Satakunnan Monikulttuuriyhdistystä - Pääkirjoitukset - Satakunnan Kansa

Asenteellisuus ohitti tiedon Porin valtuuston perussuomalaisilla

14.11.2019 5:00

Porin kaupunginvaltuuston talousarviokokouksessa nähtiin maanantaina outo näytelmä, jossa perussuomalaiset nousivat vastustamaan kaupungin kumppanuutta ja samalla tukijärjestelyjä Satakunnan Monikulttuuriyhdistyksen kanssa. Samalla ryhmä vaati lisärahoitusta Otsolan kansalaisopistolle.

Perussuomalaisten äänitorvena Satakunnan Monikulttuuriyhdistyksen tuen vastustamisessa oli Anssi Salmi (ps.), joka luki otteita yhdistyksen toimintamuodoista tahallisen ivalliseen sävyyn.

Keskeinen perussuomalaisten viesti oli, että tukea pitäisi osoittaa monikulttuurisuuden sijaan suomalaiselle kulttuurille.

Muissa puolueissa perussuomalaisten ajatusrakennelma herätti lähinnä tyrmistystä. Vihreiden reaktio oli itsestäänselvyys, mutta rintamassa olivat yhtä lailla muut puolueet.

Oleellisesti puolueiden ihmetyksen tiivisti vasemmistoliiton Raisa Ranta, joka piti perustavana ristiriitana sitä, että samaan aikaan kun perussuomalaiset vaativat maahanmuuttajia kotoutumaan, he vaativat tukea pois juuri siltä kolmannelta sektorilta, joka kotoutumista edistää.

Sanottu pitää paikkansa, sillä Satakunnan Monikulttuuriyhdistyksellä on ollut jo pitkä ja erittäin ansiokas rooli maahanmuuttajien kielikoulutuksessa, suomalaiseen kulttuuriin tutustuttamisessa ja vertaistuessa. Yhdistys on auttanut maahanmuuttajia hakemaan työ- ja työkokeilupaikkoja sekä koulutus- ja opiskelupaikkoja. Siis käytännössä tehnyt juuri sitä työtä, joka on ollut osa perussuomalaisten retoriikkaa työperäisestä maahanmuutosta, kielen opettelemisesta ja suomalaiseen toimintakulttuuriin sopeutumisesta.

Ei olekaan ihme, että kokoomuksen Veera Forsbacka onnistui näpäyttämään Salmea kertomalla tälle, että Satakunnan Monikulttuuriyhdistykseltä on saatavissa apua myös ennakkoluuloihin ja syrjintään liittyvissä kysymyksissä.

Perussuomalaiset jäivät Satakunnan Monikulttuuriyhdistystä koskevassa esityksessään yksin. Yhdenkään muun puolueen valtuutettu ei äänestettäessä antanut tukea Salmen esitykselle.

Kun perussuomalaisten valtuustoryhmä aikoinaan alkutaipaleellaan Porin kaupunginvaltuustossa äänesti vahingossa jopa omaa esitystään vastaan, on ryhmän osaamattomuus edelleen esillä silloin, kun asenteellisuus ohittaa tiedon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut